View Single Post
Staro 01.12.2020., 10:09   #3536
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Je mozes malo ovo pojasniti, imao sam ProtonVPN i sve ok bilo, koristim njihov mail za posao, ali cisto me zanima koji su kriteriji da mozes tvrditi da je to kvalitetno rjesenje jel, malo je guzva s tim VPN-ovima, bas ih je masu

Mislim ne bavim se poreznim prijevarama i prodajom oruzja, prije svega kradem US netflix
Obično se gleda koliko je siguran, naravno to se nikad ne može znati sa sigurnošću, ali Švicarska nije u 5eyes ni ostalim eyes grupacijama pa u pravilu ne snifa komunikaciju. Primjerice Proton se hvali da su sve aplikacije koje koriste open source, što je veliki plus. Druga stvar je pouzdanost, odnosno radi li to kako treba ili puca konekcija svako malo. Bitna je naravno i brzina, podrška i način korištenja. I cijena, ali dobar proizvod ne može biti jeftin.

Najbolje je pogledati revieowe, ali tu ima veliki catch. Razvikani proizvodi su često poznati samo zato što ulažu puno u marketing. Dodaj tu recenzente kojima je svejedno recenziraju li čokoladu, pivu ili VPN, bitno da im se plati i onda imaš masu bezvrijednih i iskrivljenih recenzija. Po razvikanosti bi se reklo da je NordVPN najbolji, a to je daleko od istine.
Treba tražiti recenzije na kanalima ili blogovima koji se inače bave securityem i razumiju što rade, a ne samo da se zaderu "today sponsor is VPN, don't get hacked, use NordVPN." Primjerice ok kanal : https://www.youtube.com/watch?v=WxWrQ0unVYs
Night je offline   Reply With Quote