Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 30.11.2020., 23:46   #3176
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Imam haier klimu jedan od zadnjih model i kad je postavim na 24 C grijanje. Ona kad dostigne tu temp se ugasi i ceka da temp padne pa kreće opet. Ima igdje opcija da se to iskljuci?
Probao sve na daljinskom al ne kuzim.
"kinezi" nemaju velik stupanj moduliranja. Taj Haier ne može dovoljno spustit snagu na kojoj radi kad postigne 24C , te se ugasi, pa se opet pali kad temp padne pola stupnja, i radi na npr 500-600W, na svom minimumu, dok opet ne uhvati 24C pa se gasi.

Bolje japanske klime moduliraju jako dobro,spuste snagu na 200w i lagano pirkaju toplo,održavajuć temp.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Jel te inverter klime uvijek rade na punoj potrosnji u vrijeme dok griju/hlade ili potrosnja varira, a da ja toga nisam svjestan?

Nikad nemam srece s njima gdje god se doselim. Uvijek zongliranje s temperaturama i glupavi "termostati". Sad imam Gree gwh12qb-k3dna3c, podesim je na 22 C, ta bi radila cijeli dan da moze... U stanu na pola metra visine mi je 22.5-23 C. Stavim je na 21, cijeli dan se nece upaliti i stoji u idleu. Vratim je na 22, nula bodova ne starta. Ugasim je pa upalim, stavim na 23, krene grijati.

Imam onaj I-fell klinac od featurea ali ili sam ja glup ili to ne radi kako sam ocekivao. Manual dosta sturo to opisuje - ne znam kako daljinski i klima komuniciraju ako ne gledaju jedan u drugog. Gdje god drzao daljinski (cak i na polici na direktnom "propuhu" od klime) nista se ne dogadja, i dalje grije. Inace ne koristim tu funkciju.

Imam filing da ona radi na 100% konstantno jer konstantno i grije, ne osjecam da u nekim trenucima samo puse okolni zrak i radi na "pola snage"
Sličan odgovor kao i kolegi gore, imaš kinesku klimu,oni nemaju baš velik opseg moduliranja. Pogotovo ako imaš dobro izoliran prostor, mali gubitak topline,pa na održavanju zahtjeva samo 200-300 w, kinez ne može toliko nisko, te se gasi.
Na 22C su veći gubici prostora nego na 21C, pa na 22C uspije izmodulirat i radi. E sad, ta preciznost ,oće bit 22.7 ili 23 ili 22.0 kad je staviš na 22, teško da će ikoja klima uć unutar 0.5C , uvik je ugl više za 0.5 od zadane..
Po uputama za montažu klima zna di je montirana, uglavnom 2.10-2.5m , pa "nagadja" kolika je temp dole na 1-1ipo metar, jer je gore uvik puno toplije,topli zrak se diže. Tako da je gore vjerojatno 24-25C dok je na 1-1.5 m 22C

Moj savjet svima je da klime rade 24/7. Tada je najmanja potrosnja,zidovi i predmeti se akumuliraju toplinom, te se klima najmanje opterećuje.
Ja u stanu imam 2x 2.5 kw japance, koji rade 24/7/365, već skoro 2 godine. Mjesečno ovisno koje je doba godine obe skupa potrše 50-120kn struje. Zimi više,na lito manje. Grijanje je kompleksnije za klimu od hladjenja.

Svaka će hladit,samo japanac će grijat
webstartm je offline   Reply With Quote