Citiraj:
Autor axo
Imam haier klimu jedan od zadnjih model i kad je postavim na 24 C grijanje. Ona kad dostigne tu temp se ugasi i ceka da temp padne pa kreće opet. Ima igdje opcija da se to iskljuci?
Probao sve na daljinskom al ne kuzim.
|
"kinezi" nemaju velik stupanj moduliranja. Taj Haier ne može dovoljno spustit snagu na kojoj radi kad postigne 24C , te se ugasi, pa se opet pali kad temp padne pola stupnja, i radi na npr 500-600W, na svom minimumu, dok opet ne uhvati 24C pa se gasi.
Bolje japanske klime moduliraju jako dobro,spuste snagu na 200w i lagano pirkaju toplo,održavajuć temp.
Citiraj:
Autor xlr
Jel te inverter klime uvijek rade na punoj potrosnji u vrijeme dok griju/hlade ili potrosnja varira, a da ja toga nisam svjestan?
Nikad nemam srece s njima gdje god se doselim. Uvijek zongliranje s temperaturama i glupavi "termostati". Sad imam Gree gwh12qb-k3dna3c, podesim je na 22 C, ta bi radila cijeli dan da moze... U stanu na pola metra visine mi je 22.5-23 C. Stavim je na 21, cijeli dan se nece upaliti i stoji u idleu. Vratim je na 22, nula bodova ne starta. Ugasim je pa upalim, stavim na 23, krene grijati.
Imam onaj I-fell klinac od featurea ali ili sam ja glup ili to ne radi kako sam ocekivao. Manual dosta sturo to opisuje - ne znam kako daljinski i klima komuniciraju ako ne gledaju jedan u drugog. Gdje god drzao daljinski (cak i na polici na direktnom "propuhu" od klime) nista se ne dogadja, i dalje grije. Inace ne koristim tu funkciju.
Imam filing da ona radi na 100% konstantno jer konstantno i grije, ne osjecam da u nekim trenucima samo puse okolni zrak i radi na "pola snage"
|
Sličan odgovor kao i kolegi gore, imaš kinesku klimu,oni nemaju baš velik opseg moduliranja. Pogotovo ako imaš dobro izoliran prostor, mali gubitak topline,pa na održavanju zahtjeva samo 200-300 w, kinez ne može toliko nisko, te se gasi.
Na 22C su veći gubici prostora nego na 21C, pa na 22C uspije izmodulirat i radi. E sad, ta preciznost ,oće bit 22.7 ili 23 ili 22.0 kad je staviš na 22, teško da će ikoja klima uć unutar 0.5C , uvik je ugl više za 0.5 od zadane..
Po uputama za montažu klima zna di je montirana, uglavnom 2.10-2.5m , pa "nagadja" kolika je temp dole na 1-1ipo metar, jer je gore uvik puno toplije,topli zrak se diže. Tako da je gore vjerojatno 24-25C dok je na 1-1.5 m 22C
Moj savjet svima je da klime rade 24/7. Tada je najmanja potrosnja,zidovi i predmeti se akumuliraju toplinom, te se klima najmanje opterećuje.
Ja u stanu imam 2x 2.5 kw japance, koji rade 24/7/365, već skoro 2 godine. Mjesečno ovisno koje je doba godine obe skupa potrše 50-120kn struje. Zimi više,na lito manje. Grijanje je kompleksnije za klimu od hladjenja.
Svaka će hladit,samo japanac će grijat