Citiraj:
Autor IcyTexx
5500km unazad 3 mjeseca u Tesli Model 3 ... baš je uuuuužasno loše biti pokusni kunić, svuda mogu bez brige, a svako jutro auto ima pun tank energije. Ako ga mogu napunit u shoppingu, super - ako ne, velika je baterija... A tek ovaj novi 2021 model je no brainer. Barem za mene.
Problemi će si biti sami nekulturni EV vozači, dok god su chargeri besplatni, a pogotovo dok nema idle fees. Redovito gledam kako vlasnici svojih plug-in hibrida s peakom punjenja od kakvih 20-ak kW uštekavaju auto na 150kW punjač. A pokraj je 50kW slobodan. Isto tako, vlasnici starih Leafova, i3, i sličnih hoggaju punjače po par sati i jedva se pune (zadnjeg sam slikao s 16kWh napunjenih u sat i pol na 50kW punjaču - da ga je uštekao u jednog od 6 slobodnih 22kW punjača pokraj, s 11kW onboard inverterom došlo bi mu na isto). Kod Superchargera nema tih problema, na sreću.
|
2013 sam vozio prvi put Teslu S na Manhattan Beachu (bas bas prve verzije i to je onda bio spaceship) i to sasvim slucajno. Bili smo kod nekih hrvata u posjeti i taj vlasnik hotela je imao neki event s Teslom.
Od tada sam zaljubljen u el vozila. Zao mi je sto nisam bio pri lovi zadnje godinu-dvije da se malo i investira.
Vidam sad u Minhenu prilican broj Tesli, uglavnom model 3. A salon im je uglavnom prazan jer mislim da sve ode brzo. Defintivno Model Y uzimam u obzir za kupovinu kroz 5-7 godina.