View Single Post
Staro 30.11.2020., 16:04   #2496
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kakvi su radijusi savijanja dozvoljeni kod te optike?
Malo me zatekla situacija da je nenadno došao priključak, a instalacije mi nisu prilagođene

Naime, provukli su mi HTovci nit umjesto stare parice i sad mi tanki žuti kabel izlazi iz zida iz stare tel. utičnice iza kauča. Otuda ide po podu narednih 2-3m do jedne stalaže u uglu iza radnog stola i tu smo stavili onaj mail Raisecom ONT i Speedšrot. Jasno da ne mogu ostaviti nit da visi slobodno po podu jer ćemo to prije ili poslije pokupiti usisivačem
Štemanje zida trenutno nije opcija jer je 20cm lijevo strujna utičnica za koju ne znam otkud dolazi jer gore nema kutije
Htio sam staviti onu najtanju kanalicu 10x10 iz tel. utičnice ravno dolje, onda lijevo iznad postojeće lajsne do ugla. Tamo bi ili na stol otraga ili na neku stalažu iskemijao da stoji ta oprema. Brine me što bi svakako morao imati jedan komad da nit izlazi iz kanalice i visi slobodno do ONTa + morao bi krojiti kanalicu da nema kutova pod 90°. Kabel je neki "špaget" žuti tanji, ne znam kako bi ga opisao jer su mi monteri pokazivali da ima i neki koji mm deblji.
Razmišljao sam i o kombinaciji da tog raisecoma zašarafim na zid odmah do utičnice pošto je maleni i ima neke nosače pa direkt u njega nit i onda dalje povučem UTP po kanalici. Tako bi mogao imati to koliko-toliko slobodno, kad se pomiče namještaj, odšteka se UTP do routera. Ali, da li mogu namotati 3m optike u kutiju fi 60mm?

Biti će štemanja prije ili poslije, ali sad mi nije prilika
c-shadow je offline   Reply With Quote