Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.11.2020., 10:31   #52802
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Baš neki dan čitam to što je i gore u članku spomenuto.
UK će zabraniti prodaju ICE only auta u 2030.
Da mi je to vidjeti.

Onda se prošećem po gradu ili prođem pored parkinga neke veće firme pa bacim oko, a živim pored velike bolnice i prolazim kroz parking svaki dan nekoliko puta.

3 Tesle, od hibrida jedan Lexus LS i brdo Yarisa i Priusa.
Sve ostalo su mali benzinci i SUV dizeli/benzinci.

Nijedan električni, a ni plug in hibrid nisam dosad vidio uštekan negdje u centru, a ni u stambenim dijelovima, osim ako nisu u garažama, no garaža nema puno. Nisam vidio ni punjače na parkingu šoping centara.

London možda i uspije postati (ph)EV only, ali i dalje je infrastruktura neadekvatna da pokrije nešto osim javnog prijevoza, car sharing firmi i taksija. Probaj naći parking u Londonu, i još k tome da je negdje parking u blizini.

Odvezli smo se jučer do centra grada i parkirali na obali. Parking možeš platiti samo na automatu...kakav mobitel. Unosiš registraciju na automatu, preko tipkovnice. Tipkovnica ne radi, na nijednom od 3 automata. Dođi onda s EV i pitaj za punjač

Članak od prije par dana, super prikaz na karti koliko je UK pokriven mrežom punjača...
https://www.theguardian.com/environm...oints-revealed

Citiraj:
The RAC has reported a doubling this year in the number of instances where drivers of electric vehicles have needed assistance after running out of charge, because charge points have been out of service, their home chargers have failed to charge overnight, or drivers have run out of charge before reaching a charge point.
Gledam baš kartu pokrivenosti okolice.

Na kilometar i pol od stana, imam 2 punjača od 22 kW Type 2 (socket only) smještena na javnom parkingu (membership required, 1 funta fee po punjenju + cijena parkinga)

Na 3 kilometra u suprotnom smjeru imam šoping centra otvorenog tipa, nešto kao BTC u Ljubljani s 5 lokacija na kojoj su punjači.

a) 2 punjača, 50 kW CHAdeMo, 22 kW Type 2 (socket only), 50 kW CCS (Type2) - (Osprey, pay at location, 35p/kWh) -
b) 2 punjača, 7 kW Type 2 (socket only) (POD Point - free do 3h, nakon toga 5 funti po satu)
c) 2 punjača, 13 kW (Tesla model S/X) - membership required)
d) 6 punjača, 7 kW Type 2 (socket only) (POD Point - membership required)

Ako je nekome dosadno, lako izračuna koliki je trošak punjenja auta.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 30.11.2020. u 10:57.
1v@n je offline   Reply With Quote