View Single Post
Staro 30.11.2020., 00:13   #348
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A nije samo to, posto je stan jos u poluadaptivom stanju router je na podu sa jednom euro uticnicom, i sa svime ostalim spojen wifijem, a uz to iman i drugi HT Gigabox internet, pa je komp malo na jednom malo na drugom, a i iskon se saf resetira svakih cca sat dva(produžili su mi ugovor, i automatski digli brinu na 23, snr margina je 7 ) tako da cu zasad jos za klimu koristit besplatno IFTTT. Jos nisam. dovoljno ozbiljno zašao u vode automatizacije.

Kad smo kod automatizacije, jel neko zna jeli imaju dobri 1P europski wifi/smart osiguraci.

Naime imam brdo potrošača i limitator to ne može podnjeti. Ali imam i dosta uređaja koji se mogu isključiti bez velike drame.
Pa bi htio da ti pametni osiguraci prate potrošnju, i ako ukupna potrosnja prijeđe recimo 5kw da automatski ugasi podno, termo pec, bojlere, pa kad se smanji potrosnja ponovo to aktivira.

Nasao sam američko rješenje Leviton Smart Load center , ali ih ne nalazim u nas i koliko sam skuzio to je za 120V Nasao sam aliex neke osigurače, ali nevirujem kinezima a i svi zauzimaju 2 porta u razvodni kutiji, toliko. mjesta nemam. I nasao sam neke 1P ali ti nemaju pravi osigurac nego ima bit konfigurira se u aplikaciji, tome isto ne virujen. Geyer legrand eti, niko nema koliko sam vidio...
OuttaControl je offline   Reply With Quote