Zanima me dali i jedan od ovih uredaja Nest, Hive ili neki treci moze kontrolirati tj. uci u parametre samog bojlera. "Klasicni" termostati imaju samo 2 zice i ukucavas servisnu sifru da bi dobio pristup, konkretno ovdje pricam o Ariston combi bojleru i Aryston Senysy termostatu. Trenutno imam spojeno vanjski senzor i unutarnji termostat, malo se igralo s prigusnicama i krivuljom i dobio sam sto zelim, ali sto vise gledam te stvari nigdje nisam vidio da mogu preko recimo nest-a pristupiti u samu kontrolu bojlera ili jednostavno citam/gledam na krivim mjestima.Vidim da je na nekim bojlerima dostupan OpenTherm pa sam termostat i bojler imaju tu neku dozu ucenja koja ce probat dobiti taj linearni rezim rada kako bi se bojler sto manje palio. Ono sto me jos uvijek smeta je sto nemogu dobiti da mi bojler radi sto duze na sto nizoj temperaturi koja je priblizna zahtjevanoj, kako se nebi dobio onaj osjecaj hladnoce (nije uvijek prisutno ali dobivam taj overshoot temperature preko dana) i to mi ide na zivce

, najcesce kad svi udemo u sobu podignes temp za neku minimalnu vrijednost iznad onog sto termostat zahtjeva od bojlera i jednostavno moras sacekat da padne ispod granice kako bi se ovaj ukljucio.
Ako nemogu to odraditi na ovaj nacin sljedeci koji vidim je da kupim termostatske glave koje mogu kontrolirati, da stavim recimo 0.2C ispod vrijednosti koju termostat sensys ocitava i na taj nacin ce konstantno raditi, s vrlo malom razlikom.
Vjerujem da bi se oko ovoga dala cuda napisat pa bi volio cut kako vi to rijesavate.
Druga stvar koja me zanima dali itko ima PVC Roletne kontrolirane na nacin da je sam dodavao elektro motore i slicno. Ako imate neke dobre informacije (video, blog, linkovi) samo rokaj