Citiraj:
Autor Alien_200581
Čim imaš privatni mob od lika iz servisa sve mi je jasno hahahaha
To me asocira na jednu novu godinu kad je dosla na docek do mene moja ekipa iz osnovne / kvarta pa smo odlucili "vidit kaj ima u kompu unutra" i raskopali jadnu 486icu na sastavne dijelove. Mislim danas takve stvari tipa pospajat sve radimo u snu ali onda je to bilo "wow ovo je teska astro fizika". Usred procedure moja mama je ušla u sobu, promjenila sve boje i samo se okrenula na peti i izašla kad je vidla citiram "kompjuter od dva soma maraka rastavljen u dijelove". Srecom uspjeli smo sve skrpati trial and error metodom, tko je onda znao ista o masterima i slejvovima i takvim finim detaljima, bila je "siroki kabel je bio mozda tu prije uštekan ?" i "opet se nece upaliti i pišti da zamjenimo kabele" i slične pro metode 
|
Hehe, nisam ga imao (broj moba), ali imam njegovo ime i prezime, kao i njegov potpis "ovlaštene osobe" koja je sastavila i odobrila komp na Adison jamstvenoj kartici (slika je ispod, ali sam cenzurirao ime i prezime gospodina zbog zaštite podataka)
Pa nije bilo teško saznati gdje se danas nalazi i čime se bavi. Uguglao sam čovjeka, i pronašao da predaje na jednoj školi, te uspio ga locirati u telefonskom imeniku od prve. Još nisam bio siguran da li je to uistinu on ili netko drugi pa sam započeo oprezno i pitao "da li ste vi prije 10-ak godina radili za firmu Polaris Adison...", na što mi je on odmah jasno i glasno rekao "da, jesam", pa sam znao da sam ga pronašao
Inače, često se znam zezati, i rekao sam nekoliko puta da sve dok moja Adison konfa postoji (barem u izvornom obliku, sa originalnom matičnom i procesorom), on je tehnički gledano moj ovlašteni serviser ... čak iako firma ne postoji sad već skoro 20 godina! Što da kažem, mušterija sam iz noćne more!
A kad smo već kod Adisona, baš sam malo prije listao foto albume i pronašao ovo:
Neki od vas koji prate moje postove možda prepoznaju "Shamrock" CRT monitor za kojeg danas tražim flyback trafo, a ovu Logitech QuickCam Web kameru imam i dan-danas, iako je dosta požutjela. A ako je suditi po žaruljici na CD-ROM pogonu (nalazi se lijevo, uz priključak za slušalice) rekao bih da je ovo snimljeno 1999. ili 2000. godine, odnosno da je na fotografiji BTC BCD-40XH. Žao mi je jedino što je slika zdrmana, ali možda pronađem nešto bolje...
Ostatak opreme uključuje: Epson Stylus Color 580 printer (Epson je zamijenio HP DeskJet 610C), Primax Colorado 1200p skener, Primax Raptor 3D joystick (imam ga i dan danas, doslovce je ispred mene) uz BTC (8110?) tipkovnicu i najvjerojatnije Primax Navigator miša
A ovo je ista soba slikana nekih 2-3 godine prije (mislim da piše "1996" na kalendaru), i ovdje je slika mojeg Siemens-Nixdorf ekrana koji je bio uparen sa 486, 66 DX2

Nisam pronašao fotke samog kompjutora, ali vjerojatno i to bude došlo na red...

Printer na polici je bio Epson FX-85!