Nakon dugo godina iskljucivo ITX konfiguracija nesto me uhvatilo da si slozim "standardniju" konfu i umirovim Haswella i5 4690k i ECS z97 ITX plocu.
Nakon dugo mozganja sto napraviti - ne zelim ogroman midi tower case,
Cerberus X mi je bio favorit - odlucio sam se ipak za daleko jeftiniju soluciju koja mi je ok dimenzijama.
Izbor je pao na
Fractal Meshify C mini, dosta kompaktno mATX kuciste, ali sam odlucio unutra ugurati full-ATX plocu.
Cijeli popis komponenata je:
- Asrock x570 Creator
- Ryzen 9 3900x
- 4x8gb HyperX Fury 3200MHz
- GeForce GTX 1080
- 2x1TB Crucial MX500
- EK Supremacy blok, D5 pump-res combo, PE240 radijajator
- Corsair SF600 Platinum
Upravo je napajanje kljuc zbog kojeg je sve tako jednostavno zagurati u mATX kuciste. Nakon micanja donjeg shrouda i malo kombiniranja gdje sta staviti, sve stane bez problema sa puno slobodno mjesta. Layout je na kraju kakav sam htio - vrlo slican Cerberusu, samo je case 3cm siri nego sto bih htio.
PSU shroud sam ispilio (ne bas najljepse, ali ok je), i zakovao natrag onaj komadic gdje je mount za side panel. Jos fali zatvaranje rupe od PSU-a, budem to nekom iducom prilikom, vjerojatno uzeo komad shrouda
Naprijed je 120mm Fractal vent kao intake, dole su dva Arctica p12 na radijajatoru, a gore su 2xScythe 120mm slim (15mm) kao ispuh.
Sve u svemu, jel vrijedilo zezanja za ustedu od ta 4cm u odnosu na ATX verziju? Meni je, jer ionako nisam imao sto pametnije za raditi, imam (samo) SFX napajanja ciji sam veliki fan, i u konacnici je i ovo vece nego sto bih idealno htio.
Iduci korak vodeno za grafu, ako slucajno naleti povoljno, i eventualno jos jedan rad naprijed ili gore.