Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.11.2020., 11:02   #52744
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Oni koji mrze ili ne prihvaćaju el. auta - to nikada niti neće. I vječito će pametovat i pisat neke nebuloze samo da bi opravdali svoje "pravo" mišljenje.
Ovdje su lijepo, crno na bijelo, iznesene činjenice o el. autu od korisnika koji ima el. auto, ali ne - opet ovi drugi koji ga ne posjeduju i koji ga nisu ni imali prilike vozit, znaju sve o tome.

A nek...
Jednako kao što i oni koji su zasljepljeni električnim autima će i dalje misliti da će to rješiti problem gladi u svijetu i da je naftni lobi kriv za sve loše što se događa danas, uključujući i koronu, a spasitelj Elon Musk će sve to izvesti na pravi put.

Fanatici i jedne i druge strane će uvijek odbijati gole činjenice, jer su fanatici.

Većina ljudi ovdje na forumu, srećom, stvari gleda realno i pomalo su zabrinuti oko te hypea s elektricnim autima.

Ja sam električni auto vozio. Gdje? U meki električnih automobila, Los Angelesu.
Zašto je to meka? Jer tamo na 12.5 miliona ljudi valjda 12 miliona živi u kućama. Spoje se na punjač i vozi.

Oh, jesam li spomenuo da osim tog EV auta, ta obitelj, čiji sam auto vozio, ima i "normalni", ICE auto?

EV auto fanatici, a znam jednog uživo, nikako da prihvate trenutne probleme, sve šta čujem je "ma rješit će se to..."... super realan i jako objektivan stav.
I da, kad je došlo vrijeme da si EV fanatik kupi novi auto, a dugo je pričao da nikad više ICE, da je to prošlost, smrt.... šta si je kupio? Peugeot 3008 dizel... jer kad je došlo vrijeme da treba veći auto i kad su se stvari stavile na papir, možda ipak nije vrijeme još za kupovinu EV auta kao jedinog auta u obitelji.

Problemi sa EV autima u Zagrebu, gdje nas većina živi u stanovima je velik. Te nebuloze "možeš se punit u shopping centru" su idiotarije... šta ću svakih par dana ić u shopping centar i tamo na silu pit kavu ili kupovat, samo da si auto napunim??? I to pod uvjetom da je jedna od 4 punionice slobodna baš kad ja dođem...

Realan pad baterije po zimi, plus još upaljeno grijanje...

Sve što čujem od EV fanatika je "rješit će se to"... super, ajde nek se to prvo rješi sve, pa onda nek krenemo u zabrane prodavanja ICE automobila.
Što je isto debilana žešća... jer ako su EV auti toliko nadmoćni i bolji, čemu zabrane?
Neka tržište pokaže što ljudi žele voziti... čim ti moraš zabranjivati konkurenciju znači da nisi baš nadmoćan....
Elven je offline   Reply With Quote