View Single Post
Staro 28.11.2020., 08:11   #424
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Dobar ti je osjecaj... opcenito je sva tehnika pojeftinila, ali ujedno postala iznimno nepouzdana, lako moguce i ciljano kako bi se nova kupovala.

Kad me uvatila manija testiranja, onda sam zavrtia i stare IDE diskove koje imamo, cisto da vidim jeli to zivo jos. Na kraju je jedan (Seagate) posluzia za instalaciju Minta s kojeg se vrtilo testiranje SATA diskova.
U konacnici, jedan seagate 40GB, jedan pata seagate od 160GB, jedan Maxtor od 40GB i jedan Conner od 210Megabyte-a, svi zivi i zdravi... Ovom zadnjem nema smrti do sikire pari mi se...

Ne znam kakvi su IronWolf posto ih nismo koristili, ali WD Red, onaj CMR zasad je ok. Doduse, nije nesto dugo u pogonu, ali je uspjesno zamijenia postojece failing Seagate. Neki od njih su jos uvik u pogonu, triba ih lagano minjat, samo dok dodju na red.

Ova praksa da testiram i nove i stare diskove me spasila kad smo uzimali zadnje WD red jer je jedan od 6TB bia neispravan oob. Jedino sto traje, i traje...

Slazem se za 2.5" diskove - predvidjeni su za rad u puno surovijim uvjetima, a tu je i dodatna korist sto manje trose, manje vibriraju i tisi su. Jedino pravo ogranicenje je sto CMR verzije su ogranicene na 1TB, i triba danas bit jako pazljiv pri izboru odgovarajucih modela.
wifi je offline   Reply With Quote