Ja baš nemam sreće s ekranima. Od dva ThinkPada, kod oba problematičan ekran.
Pokušao sam uslikati da bude koliko toliko blizu onome što ja vidim, ali je jako teško, pogotovo što ne mogu dobiti focus na pravom mjestu, a da slika liči na nešto, i još mobitel previše kompresira slike pa dobijem ove kao artefakte.
Problem je taj kao neki svjetli okvir uz sam rub, kao da neka tepsija stoji preko ekrana. Ali pošto je brightness bio na 100% dok sam pokušao uslikati, skužio sam da pomalo nestaje i nakon 10 min se skoro ništa nije vidjelo.
Nije mi vrag dao mira, stavio sam bijelu boju da stoji neko vrijeme na max osvjetljenju jer sam to našao na Lenovo forumu i poslije toga je nestalo da bi se nedugo nakon što smanjim osvjetljenje počelo opet lagano pojavljivati. To sam napravio i na T580 i otklonilo je image retention problem, ali i to se vrati natrag. Sudeći po forumima, očito su im te novije serije ekrana malo u banani.
Pošto radim u mračnijoj prostoriji, rijetko kad mi je brightness na preko 10% pa ga možda i to zeza, a na 20% i više već dosta blješti pa ga tako koristim kad sam vani.
Ima li netko od vas takvih problema?