Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor Exomaniac
Evo, meni je drago čuti da ovdje ima ljudi koji rade u struci, strukama povezanim s autoindustrijama i sl. pa da oni kažu razlike i probleme. Da, jasno je da Tesla nema QC kakav imaju drugi veliki auto proizvođači, no dosad je uvijek prioritet bila kvantiteta da se poveća cash flow, pa je trebalo napraviti što jeftiniji automobil sa što jednostavnijim, a ne hrpom specijaliziranih tehnologija pa je eto, kvaliteta naravno manja. To je surova stvarnost dok si u utrci da ne propadneš na burzi. S obzirom da će kad nove tvornice budu završene sredinom iduće godine normalizirana godišnja proizvodnja biti dobrano preko 1 milijun vozila godišnje, mislim da će početi se ipak više paziti na kvalitetu proizvodnje, pogotovo u Berlinu i Šangaju jer em su i europski kupci malo zahtjevniji od američkih kako mi se čini, em za daljnje širenje automobil mora biti više od techy i novelty tehnoglije.
Neki je kolega spomenuo procesore i da je dizajn barem za 100 stupnjeva napravljen i testiran. Ok, zvuči dobro, logično, u automobilima su ekstremniji uvjeti i sve to, no upravo zato Tesla ima liquid cooling svog glavnog računala, a ta otpadna toplina se onda ili izbacuje kroz sistem hlađenja, ili se koristi za dogrijavanje baterije i putničkog prostora. A vjerujem da su ti dizajni koji moraju biti validirani za preko 100 stupnjeva pasivni, ili neki sličan sustav hlađenja.
Mislim da će se u cjelokupnoj autoindustriji ipak sad dogoditi određena promjena paradigme, i samih zahtjeva te izvedbi raznih sustava u autima, jer jednostavno električni utomobili imaju drugačije zahtjeve što se tiče efikasnosti i proizvodnje, ali zato i nude nove mogućnosti koje nisu bile moguće na ICE autima dosad. Tek danas počinjemo viđati prve custom tehnologije namijenjene i razvijene specijalno za potrebe električnih automobila, i to zasad od jednog proizvođača, dok su se ICE “moderni” auti razvijali kontinuirano više od 20 godina.
|
Da se nadovezem na ove elektricne aute...
Meni osobno ovakvi elektricni auti sa punjivim baterijama nemaju nikakvog smisla... Ali bas nikakvog... Pa sam odlazak na put je besmislen jer ces kad ti baterija iscuri morati cekati brat bratu 2 sata najmanje da se baterija napuni pa da mozes dalje krenut... Bas da mi je vidjet turiste koji ce iz Njemacke ili tako neke zemlje potegnut po ljeti u nakrcanom elektricnom autu gdje u svakom trenutku moze ostat bez baterije...
Trenutak kada ce elektricni auti poceti imati smisla je kada prihvate koncept zamjenjivih univerzalnih baterija... NIO vec radi takve aute i treba im manje od 5 minuta da zamijene bateriju u robotiziranoj stanici za zamjenu... Samo, NIO se vozi u Kini...
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|