View Single Post
Staro 25.11.2020., 12:11   #1
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
CNC | Arduino | GRBL | GRBL HAL | 3D Printanje

Koliko vidim nigdje nije tema otvorena o gore navedenim stvarima. Konkretno stalno mi se dogada da mi fale informacije koje se smatraju pod normalno da ih znas, a vjerujem da ima ljudi koji su se susreli s istom problematikom, krenuli u realizaciju i uspjeli ili su odustali posto je informacija na internetu brdo i tesko je odluciti sta je kvalitetno od toga svega.

Zanima me dali netko s foruma ima neku grupu ljudi gdje dijelite informacije, gdje usporedite i trgujete dijelovima. Dali je netko napravio svoj CNC bilo da se radi o glodalici ili o 3D printeru ili pak nesto trece pa da podijeli neka iskustva oko toga.

Konkretno sam se uhvatio izrade stroja za rezanje stiropora, posjedujemo u firmi jedan koji vjerujem da moze biti daleko kompaktniji i brzi. Covjek je predavao u skoli i njegovi pristupi su od prije 20 godina nema tu nista lose ali mislim da moze bolje.

Nekako najveca borba koja se vodi u mojoj glavi je koji controler odabrati trenutno na trzistu ih je mali milion. Svaki ima nesto svoje, a svakim danom dolazi jos vise informacija.

Valjda nisam sam u ovoj prici

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote