Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.11.2020., 13:35   #52662
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ne frende, ti i neki opskurni clanak kojeg si iskopao na internetu trubite jedno, strucna osoba koja zivi od tog posla tvrdi drugo. Pa dobro, ajd evo onako objektivno reci da li je tebi "Unfallfrei" auto kojemu je mijenjano pola limarije doslovno. Znas i sam kako su rigorozni njemacki zakoni, a takvo nesto ni kod nas ne bi proslo.
A znas mene i koliko me zaboli sta ce zakljuciti "forumski posjetioc"
No offense, ali ići zaključivati da je nešto unfallfrei ili ne po tome što očekuješ da su njemački zakoni stroži i da to po tebi ne bi prošlo ni kod nas, nije train of thought koji se ovdje treba uzeti.

Zamjeniš branik ili vrata to je i dalje unfallfrei, meni osobno, po logici. Ako ćemo već "po feelingu što bi gdje prošlo" procjenjivali. I logičnije mi je da u Njemačkoj, u kojoj su ljudi dosta logični, i koja ima iznimno jaku auto industriju, zakonodavci pitaju nešto struku i logiku.

Dakle poanta dal je auto bio u karambolu je zbog toga što karoserija gubi svoja originalna svojsta ako je popravljana na određenim mjestima. Brže počne hrđati, nema više svoju originalnu čvrstinu, možda ni Euro NCAP vrijednost...

Ali ništa od tih svojstava nije izgubila ako se zamjeni branik, pa čak ni ako se zamjene vrata... makneš original branik i staviš drugi original branik. oni su ionako napravljeni da se mjenjaju, nisu fiksni na autu iz jasnog razloga.

Ali ako se tebi spiga neki od A,B,C stupova, ako ti se spiga prednji kraj (ne da je dobio ogrebotinu ili udubljenje, nego ako se strukturalno promjeni)... to je već drugi par čarapa.

Toliko o mojoj logici i razmišljanju šta je unfallfrei, a kažem, ako ćemo Švabe (ipak se ovdje priča o mečki) tretirati kao logične i razumne ljude, sa poznavanjem auto industrije, vjerujem da bi oni slično razmišljali i sličnu odluku donjeli.
Elven je offline   Reply With Quote