Imao istu situaciju prije 2-3 godine.
Došla policija, napravili zapisnik, išao preko osiguranja, tamo se morao dogovoriti za 2 opcije.
1. da mi oni plate popravak (ja prilažem račune)
2. da mi daju lovu (ponudu), ako mi odgovara cifra prihvatim, uzmem lovu pa sam popravim auto.
Išao na 2. jer su mi ponudili dosta love, riješio sve privatno s svojim mehaničarima i to je to.
U 95% slučajeva 2. opcija je manja od očekivanog/potrebnog i većinom osiguranje pokuša nešto izmuljati oko toga.
Kakva totalka?

Ovo na slici nije ništa strašno.
Meni stavili novi branik, špricanje haube, farovi, nosač branika i ona "kada" u prtljažniku, nešto struje i auspuh novi.
Moj prijedlog, idi na opciju 1. idi u ovlašteni servis i sredi si cijeli auto kako treba.
Čisto da imaš nešto za misliti. Susjed ima Leon karavan, 2015. godište, curu mu pogodila neka starija gospođa s sporedne ulice, totalka.
Osiguranje mu ponudilo 40 000kn za popravak, auto su platili oko 160 000kn s tom opremom prije 4 godine.
NAPOMENA:
Prije preuzimanja auta od ovlaštenog servisa, pregledaj sve (napomena na boji). Meni su špricali haubu, nisam mogao ići po auto pa je žena otišla, na kraju je hauba nešto tamnija od ostatka auta. Zvali, reklamirali, dobili odbijenicu jer je žena preuzela auto, mogla je to vidjeti tamo na licu mjesta odmah.