View Single Post
Staro 23.11.2020., 09:44   #15434
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
EDIT: More on the subject Samsungu UE43TU8072 se digla cijena sa 2200 na 2600, tako da je pao sa trona best buy. Možda bi valjalo pričekat petak...

Oprosti ali ovaj rad je poprilično subjetkivan i ja kao akademski građanin također to moram primjetiti jer se, pogotovo u hrvatskoj, radovi pišu iz trećeg lica i objektivno, ovo je iz trećeg lica ali nije objektivno:

Citiraj:
Također, QLED daje puno više vidljive boje, prikazuje življe boje nego OLED i pruža bolji vizualni doživljaj.
Pajdaš očito kupio QLED kući

Citiraj:
Svake sekunde plazma zaslon šalje više od dvije milijarde električnih impulsa diljem ćelija kako bi naše oko percipiralo gotovu sliku na ekranu.
A ovo nije iz trećeg lica, znam to jer je moj mentor mene masakrirao sa tim, nema mojim tvojim našim itd.

Nadalje bio mu mentor mg.sc, dr.sc ili što god, ovaj rad je pisan od buduceg dipl. inžinjera. Radovi koje pišu i dr.sc. i mg.sc. do potvrde valjanosti moraju proći "peer review" ili ti ga suđenje, što ovaj rad ne bi prošao btw, da bi se smatrao točan u stručnim krugovima. Nadalje, sva "stručna" literatura koju ti spominješ, osim par prvih su standardni populistički magazini od kojih se mnogi i ne bave zapravo tehnologijom - forbes anyone? Nadalje čitanje tehničkih specifikacija proizvođača je točniji podatak od podatka kojeg ćeš dobiti čitajući članak koji je na forbesu, ili indeksu, napisao novinar ili čak nenovinar u čestim situacijama.

I točno kako kolega kaže, gospodin koristi marketinški naziv jedne/više kompanija u kombinaciji za usporedbu sa tehnologijama. I to isključivo jedne firme. Ima tu i LG Nanocell i Sony Triluminous display što su u suštini ista tehnologija drugačije brendirana. Sony je bio debelo prvi sa tom tehnologijom, samo marketinška mašineriaj odradi svoj posao. Stručniji naziv bi bio QDD ili QDLED ali ponovo to je idalje samo LCD sa još kojim slojem. Uhh neda mi se više pisat

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 23.11.2020. u 09:51.
OuttaControl je offline   Reply With Quote