Citiraj:
Autor highdook
Ova tablica je dio Specijalističkog diplomskog stručnog studija iz sigurnosti i zaštite Denisa Jankovića na Veleučilištu u Karlovcu. Dio je završnog rada kojemu je mentor bio dr.sc. Damir Kralj 2018.g.
Da li su vaši komentari temeljeni na nekakvim istraživanjima i stručnoj literaturi ili su rezultati gledanja recenzija po YouTubeu i čitanja tehničkih podataka sa proizvođačkih specifikacija? Ne znam.
Nemojte se ljutiti, pogledam i ja hrpu recenzija na YouTubeu, ali više vjerujem znanstveno potkrijepljenom izvoru.
Ako je to diplomski rad, pretpostavljam da se čovjek potrudio naći prave činjenice iz provjerenih izvora.
Da ne morate guglati, downloadajte si diplomski rad, pa procijenite sami.
Nisam ja nikakav promotor QLEDa ili Samsunga. Ja sam na Panasonicovoj plazmi iz 2007.g. koju ću brzo mijenjati jer je burn-in toliko očit da se vidi već na svakoj slici. http://cloud.tapatalk.com/s/5fbb5f77...peci_struc.pdf
|
Onda je pao odmah na stavci QLED - LED jer je istaknuo marketinški naziv jednog proizvođača. Što nije stavio u tablicu Nanocell od LG isto tako ili kako ostali proizvođači već zovu svoje tehnologije.
Ako uspoređuje bazne tehnologije onda su to katodna, LCD, plazma i OLED. U LCD onda ide po vrsti pozadinskog osvjetljenja da li je LED ili nije, po veličini tih lampi, tj. koliko je odvojenih osvjetljenja da se mogu gasiti po potrebi itd. Vjerojatno puno sam toga i fulao, ali mi nije bitno pošto se ja ne bavim time. Njemu bi trebalo biti bitno ako piše diplomski o tome ili se bavi istim.