Citiraj:
Autor darkijas
Kaj je ta tablica neka reklama za qled ili
ako ipak nije,vjerujem da bi neki forumaš ovdje sa prosječnim znanjem o tehnologijama videoprikaza napisao puno bolju tablicu
|
Citiraj:
Autor tiki66
"QLED zaslon" ne postoji, to je markentinša fora od Samsunga da prodaje LCD sa LED pozadinski osvjetljenjem neupućenim ljudima koji misle da dobivaju nešto slično OLEDu.
|
Citiraj:
Autor Sn4k3
Potpis.. Crna na qledu odlicna? 
Tablica nije realna te ne ukljucuje vrlo bitne stvari poput procesiranja slike i upscalinga koji cine vidljivu razliku među mnogobrojnim lcd tv panelima...
|
Citiraj:
Autor OuttaControl
Da, tablica je totalna qled reklama odmah se vidi po prva dva parametara i netočnim informacijama. Samsungov pandan Philips promociji
Oledi nemaju contrast ratio koji je napisan nego beskonačan. Qledi nemaju napisani contrast ratio nego ovisi o modelu Q60 ima 7000:1 q70r samo 6500:1 a q90 ima 150000:1 kako je kolega rekao procesiranje slike, tip panela, tip osvjetljenja, broj microdimming zona. Reaponse time panela je nebitan, bitnije je procesiranje jer tu ode vecina response timea. Ali i u tome ce OLED uvik bit brzi od QLED, ali je nebitno u ovom slučaju jeli panel 0.1 ili 1, kad je tv cca 8ms.. itd itd
|
Ova tablica je dio Specijalističkog diplomskog stručnog studija iz sigurnosti i zaštite Denisa Jankovića na Veleučilištu u Karlovcu. Dio je završnog rada kojemu je mentor bio dr.sc. Damir Kralj 2018.g.
Da li su vaši komentari temeljeni na nekakvim istraživanjima i stručnoj literaturi ili su rezultati gledanja recenzija po YouTubeu i čitanja tehničkih podataka sa proizvođačkih specifikacija? Ne znam.
Nemojte se ljutiti, pogledam i ja hrpu recenzija na YouTubeu, ali više vjerujem znanstveno potkrijepljenom izvoru.
Ako je to diplomski rad, pretpostavljam da se čovjek potrudio naći prave činjenice iz provjerenih izvora.
Da ne morate guglati, downloadajte si diplomski rad, pa procijenite sami.
Nisam ja nikakav promotor QLEDa ili Samsunga. Ja sam na Panasonicovoj plazmi iz 2007.g. koju ću brzo mijenjati jer je burn-in toliko očit da se vidi već na svakoj slici.
http://cloud.tapatalk.com/s/5fbb5f77...peci_struc.pdf