Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.11.2020., 12:14   #52630
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Velika je razlika između adaptivnog tempomata i jako samostalnog sistema vožnje koji analizira kretnje drugih automobila, sigurnosni razmak između tebe i drugih, svjetla na semaforima, uvjete na cesti i sl.

Adaptivni tempomat je, komparativno za Autopilot, jako rudimentarna tehnologija.

Sacramento FSD po kiši

FSD po šumskim putevima

FSD rush hour

Za prvu betu, bez nekakvih velikih ažuriranja je meni ovo jako solidan rezultat. Sad kad se prikuplja puno podataka s realnih prometnica i šalje se na obradu inženjerima će to napredovati i brže jer vide sve te velike greške koja se događaju i mogu analizirati zašto je to auto odlučio napraviti. Pogotovo je impresivno kad se auto najnormalnije snalazi po šumskim putevima bez ikakvih oznaka i to bez nekih većih problema. Idući tjedan dolazi neko veliko ažuriranje koje bi trebalo dosta reducirati broj intervencija koja trebaju napraviti vozači. Mislim da će za koji mjesec to ovakvim napretkom biti sasvim solidan sistem, ne još uvijek potpuno autonoman, ali ovo je solidan temelj za to.

Avioni ti lete sami iznad glave, istraživanje je pokazalo da ih više od polovice spava dok bi trebalo nadgledati zrakoplov, pa eto, nitko ne bježi s ulica i nije u strahu od pada aviona.
Pokušavam skužit zašto si mene tu quoatao... mene ne zanimaju autopiloti. Ja želim vozit auto jer to volim raditi i volim aute. Oni meni nisu samo prijevozno sredstvo.

Zato me uopće ne zanima koliko su dobri auto piloti, koliko će dobri biti... ja se grozim dana kad ćemo se voziti u samovozećim kapsulama i kada se zabrani prodaja i proizvodnja benzinaca (dizelaše nek zabrane kaj se mene tiče), kao što se i grozim ovih 1.0 turbo kosilica....

Disclaimer: ne kažem da je išta od ovoga što se meni ne sviđa loše, to je moje osobno mišljenje, neki ljudi imaju drugačije preference, ne vole voziti, ne vide problem u tri cilindra, kao što ih nije ni smetao atmosferski 1.0 ili 1.2 benzinac kojeg su vozili prije toga.

Same shit kako mene nije briga kakve tenisice imam, dokle god su udobne i tople, a neki imaju dvoznameksti broj pari tenisica, i znaju koje idu uz koji outfit. Nit je on glup, nit sam ja. Same shit za autopilot, tako da molim vas da ne ispravljate "krive drine" nagovarajući me da zavolim autopilot.

Kažem da ni ACC ne koristim, iako je izvrstan po meni, iz razloga što volim voziti... jednako tako neću ni koristiti autopilot ako će ga auto imati serijski, a apsolutno neću nadoplatiti 56,000kn za njega..
Elven je offline   Reply With Quote