Tema: Tv
View Single Post
Staro 25.01.2006., 14:08   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nove generacije plazma su procjenjene na 50-60k sati, isto kao i osvjetljenje na lcd-ima... samo kaj plasmi počne padat kontrast nakon pola radnog vijeka, ali je i to dosta dugo.

ma gledao sam i ja lg, sony i sve žive modele... down-scale ti je nešto tipa kada na monitoru koji ima 1280x1024 uđeš u bios i dobiješ 640x480... e takva ti je stalno slika obične telke na lcd televizorima. e sad ovisno o ugrađenim procesorima (xd kod lg-a, wega kod sony-a i sl.) to se nekak izbjegava, ali ono kad pogledaš isti program usporedno na plasmi/lcd/crt slika totalno sucks na lcd-u - stoga oni baš i nisu prvi izbor za stalno gledanje telke. e sad ako ćeš ti kupit sky box pa spojiti ta 2 moguća hdtv programa je druga priča... možda bi dvb-t externi tuner popravio stanje, ali isto ne vjerujem u neki revolucionarni pomak.

@yoke... imaš za kupit dotični model sony-a (s32a10) sam i ja gledao, ali prije toga prouči ovaj link -> http://w-w-w.denguru.com/2006/01/20/...or_prime_time/

dat ću ti hint... dotični sony ima 50ms odziv na tamnijim bojama! vjeruj mi ja sam već bio spreman samo čekat ostvarenje kredita, ali sam malo pogledao naokolo slike tih ekrana (pričam za klasično tv gledanje) i još vidio ovaj podatak... teško da bum 10k za to dao.

mislim da bi sad bilo isplativo uzet neki prijašnji high-end crt ekran... ali kažem još uvijek istražujem tak da ni sam nisam siguran više u ništa.
syss je offline   Reply With Quote