View Single Post
Staro 17.11.2020., 11:54   #8849
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 6,776
Ne koristim svaku priliku da umanjim njegov rad, samo se u ovakvim slučajevima nadovežem, jer je frajer sam u nekoliko intervjua izjavil da je u sklopu Zena radil kao voditelj tog projekta, dok je razvoj same Zen arhitekture započeo prije njegova dolaska pod vodstvom Mikea Clarka koji dan-danas nastavlja dalje o ostatkom tima, a Kellerova direktna zasluga je ideja o dizajnu chipleta mada je to inicijalno planiral za K12 AMD ARM. Dok se već godinama piše da je Keller "otac Zen arhitekture". Također samo sam u zadnjih par postova linkal stvari vezane uz Kellera koji su isto tak dostupne svima vama, pa nije da ja imam tu subjektivne dojmove. Istva stvar s Intelom, Keller kod njih nije uspjel ispraviti krive Drine i otišel je kad je skužil kojim smjerom ovi tvrdoglavo i dalje idu. Mada OK, da ne bi bilo da potičem svađu, ne budem više spominjal Kellera u negativnom kontekstu.

Citiraj:
Jim Keller - K8 lead architect:
Citiraj:
It was unusual for a designer to leave so early in a chip’s development, and some of Keller’s AMD team were disappointed with his decision.
Afterward, the crew returned to their office and decided to remove a wall separating engineers from others on the team—on the spot, that night, with sledgehammers.
The K8 eventually came out in 2003. The chip was officially named Opteron—but AMD marketed one version as Sledgehammer.
The Exiled je online   Reply With Quote