View Single Post
Staro 16.11.2020., 19:00   #8836
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Nisam fan ni Intela ni AMD. No jedna stvar je malo za začuditi jer uspoređujemo 7 nm arhitekturu od AMD i 14 nm arhitekturu od Intela i koliko vidim niti najbolji Intel nije za baciti u smeće jer koliko toliko drži korak sa najboljim od AMD u ovom trenutku. Istina je da je Intel slabiji CPU ali ne baš toliko slabiji.

Kada se gleda cijena sve je na strani AMD ali to je i logično jer 7 nm je u odnosu na 14 nm ipak daleko isplativiji proces.

Meni nema smisla uopće uspoređivati 14 nm sa 7 nm. Radije uspoređujem ondos cijene i onoga što se za to dobiva.

Nadajmo se da će i Zen3 uskoro u povijest i čeka se iduća generacija CPU. No kao što rekoh na tržište polako prodiru i igraći s područja smartphona i tržište će biti sve zanimljivije, što će biti najvidljivije na području prijenosnika.

Po meni se stvari na tržištu odvijaju upravo onako kako sam i predvidio, umjesto dva ljuta protivnika biti će 3 ili 4 igrača što za nas kupce uopće nije loše.

AMD želim sve najbolje kao i Intelu no želim i nove igrače na tržištu CPU, jer je to za nas kao kupce puno bolje nego kao što je bilo dosad.
sakomako je offline   Reply With Quote