Citiraj:
Autor Drug Brko
Odinarius, s jednom malenom razlikom. 11 generacija u Intela je još uvijek zmaj na papiru, dok je Zen3 vani i više manje sve znamo o istom.
|
Tiger Lake je dostupan na laptopima, tako da nije baš zmaj na papiru, do Zen 3 je bio proc s najboljim IPC-om na tržištu (punih mjesec-dva

). Kod Intela je mobilno tržište postalo prekursor desktopu, a kod AMD je obrnuto.
Dobra rečenica sa
Techpowerupa: "Remember when the $499 Ryzen 7 1800X was the flagship just a few years ago? 3900X is now twice(!) as fast—a transition that took AMD only three years and three generations. Intel is preaching Moore's Law, AMD is executing it." (mislim da bi trebalo pisati 5900x, valjda typo).
Ma svaka čast AMD, tržište je tolika katastrofa bilo do Ryzena da ja još uvijek guram matičnu iz 2013 s procem koji sam nabavio 2015, jer zašto bi s ovom grafičkom. Trajao bi do 2025. da nije Zen revolucije

Ja ću osobno ipak pričekati iduću generaciju i DDR5, ne ulaže mi se u dead end platformu, mada znam da ta memorija neće biti bitan pomak, a ostalo poput M2 i PCIE4 je bulletproof do daljnjeg.