Bok ljudi,
Ne znam kak drugačije da nazovem temu, ali problem je sljedeći:
Draga i ja radimo svako svoj postao od doma zadnjih x mjeseci zbog cijelokupne situacije vezane uz Covid, i zbog prirode njenog i mog posla kroz dan često imamo razno razne pozive koji, ako se dogode u isto vrijeme, predstavljaju problem jer smetamo jedan drugome dok pričamo/slušamo.
Tražimo soluciju koja bi u ovo malo prostora što imamo omogućila da maksimalno umanjimo buku a da opet rješenje bude vizualno prihvatljivo jer ipak velik dio vremena provodimo u tom prostoru.
Živimo u stanu od 33 kvadrata sa dvije prostorije - jedna je kuhinja (9m2), a druga je kombinacija dnevnog boravka/spavaće/ureda (16m2). Te dvije prostorije nemaju vrata između nego prolaz, tako da što se događa u jednoj prostoriji, čuje se u drugoj.
Evo i nekakav 3D model koji sam napravil:
Tlocrt:
POV:
Real life:
Lijevo je moj stol, desno od cure.
E sad, neke od trenutnih ideja su:
- da okrenem stol za 180 stupnjeva prema zidu pa onda montirati panele za apsorpciju zvuka na zid da smanjim odbijanje zvuka, te da stavimo nekakav akustični panel iza curinog stola za dodatnu apsorpciju zvuka.
Neš najsličnije kaj sam našao su paneli za zid, tipa ovo:
Ili tipa ovo, samo kaj je prilično pricey:
https://www.ajproizvodi.com/uredski-...76-19439567.wf
Te panel koji bi išao iza stola tipa ovo:
No, slušam ideje - kaj bi zapravo ovdje bilo najbolje rješenje, kak da guglam kaj mi treba i jel još netko ima ovakvu situaciju da na primjeru da kako su riješili taj dio?
Hvala unaprijed!