12.11.2020., 15:27
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor xlr
Nedavno sam komentirao s curom, imamo isti brita vrc sad ce 3 godine. Na poslu koristim staklenu bocu za vodu i pijem spinovacu. Bocu moram dekalcificirati najmanje jednom godisnje jer mi se stvore crte od kamenca. Brita vrc nisam nijednom cistio od kamenca. U njemu uvijek ima vode (vrlo cesto i preko noci) i iznutra izgleda kao da je jucer opran.
Ista je voda na poslu i doma.
Usporedbe radi, kuhalo za vodu mi se nakupi bijelo-smedjeg kamenca u roku mjesec dana, grozno za vidjeti... Nakon 3mj moram razbijati naslagu jer vise ne ide dolje sa octom/sodom/tabletama/limunskom kiselinom.
Btw, usporedio sam amazon basics i maxtra+ filtere i ne vidim neku razliku. Okus isti, trajanje rekao bih isto, ali mi filter mijenjamo svakih ~6-8 tjedana. Basics filter treba isprati malo bolje da izadje sav karbonski prah inace se skupi na dnu vrca. Mala usteda je tu, a dalje tko sta voli.
|
Mi mijenjamo filtere otprilike svakih mjesec dana jer filtriranu vodu koristimo i za piće i za kuhanje pa bude cca 150 litara koliko su i deklarirani. Sad baš gledam, imamo par boca od 0,7 u koje točimo vodu. Ako ću sve to prati, potrošit ću više vremena i sirćeta nego što vrijedi cijela boca.
Citiraj:
Autor webstartm
Kupia za staru Berkey filter za tuš, ima puno kamenca i klora pa joj smeta za kožu. Traje cca godinu dana, dodje 100 eur iz UK.
Feedback je jako dobar, kaže da joj je sad puno manje crvenila nakon tuširanja, i manje suhoće...e sad,placebo ili ne, ne znam,al dogodine kupujem novi 
|
To sam isto gledao, i mene zeza to crvenilo i suha koža poslije tuširanja. Ispitaj ti to još malo... Imam Brita filtera negdje do kraja godine pa bih u kupovinu.
Citiraj:
Autor webstartm
|
Je li to official site za EU? Koliko se isplati kupovati vani? Svetahrana.eu i nema tako loše cijene kad usporedim sa USA...
|
|
|