Citiraj:
Autor domy_os
A to što broj mobitela danas nije samo broj nego puno više od toga? Što se hrpa servisa veže uz mobitel? Što recovery kodovi stižu na mobitel? Što 2FA kodovi stižu na mobitel? Pa to je veliki security issue što se mene tiče. Otkud znaš koje su namjere novog vlasnika i da neki hacker nije potplatio studenta u SZK da nekome otme broj iz tko zna kojih interesa? Na stranu sad priče tko bi mene provjeravao, nemam ja ništa,...
|
To što si napisao je upravo problem, telefonski brojevi nikad nisu ni bili zamišljeni da budu korišteni kao autentifikacijski korak niti bi se za to trebali koristiti.
Citiraj:
Autor johnsmith
Za sve nevjerne Tome: https://www.hrvatskitelekom.hr/resou...d=1549&rtype=2 Članak 12:
Znači, ti si *korisnik* kojem se *dodjelio* sim s brojem ili si povezao broj koji *koristis* sa *dodjeljenim* sim-om (prijenos broja). Vlasnik si jedino telefona kojeg koristis ako je privatni a ne službeni  EOD
|
To što si u naveo se apsolutno niti jednom ne spominje povezanost s telefonskim brojem. Jedino SIM kartica. SIM kartica NIJE isto što i broj. Da je broj vlasništvo telekoma, onda se brojevi ne bi mogli samo tako prenositi između različitih telekoma. To što ti pričaš nije baš neka logika i nema smisla.