09.11.2020., 10:27
|
|
Guest
|
Citiraj:
Autor viper84
Evo poslije nekoliko dana malo dojmova... THR je bolji volan definitivno od G29, u osjećaju vožnje i FFB je onako kako bi trebalo biti i to mi je bio prvi dojam a i najbitnija je stavka kad se priča o vožnji. Preciznije vozim jer nema one FFB manjkavosti u sredini volana i nisam zbilja mislio da će biti tolika razlika. Osjete se sve prednosti tog remena u sebi naspram zupčanika, a i puno tiši je volan. Da ne ispada da pljujem sad po G29, vrlo dobar je to volan i ima svoje prednosti, npr. po meni osjećaj one kože u ruci ide dosta na njegovu stranu, više tipki su još jedan plus a i one kopče za stol su mi praktičnije bile, lakše je baratati s njima a i šarafiti ih. Mogao sam volan spremiti bez brige ravno na stol kako i stoji, THR ne mogu a da ne budem u strahu da kopču ne polomim pa spremam volan vertikalno da stoji na kolu volana. Čak mislim da ću neki stalak složiti da ne stoji tako da ga ne ogulim.
Pedale su kvalitetom podjednake. Vrlo dobre na jednom i na drugom.
E sad mjenjač, tu je razlika velika. TH8A ima osjećaj kako spada bez ikakvog klikanja, 90% metal i otpor/težinu koja se može i slagati po želji preko onog bočnog šarafa. Probao sam ga pritegnuti ali nije baš išlo pa sam odustao da ga ne sjebem slučajno, ionak je out of the box odličan. Veliki plus je 7 brzina a i može se složiti da bude sekvencijalan ko stari mjenjač od G25.
G29 shifter suprotnost, većina plastika a osjećaj mjenjanja brzina naspram TH8A je, da citiram jednog čovjeka s drugog foruma je ''ko kuhača u pudingu''.
Sve u svemu razlika u kvaliteti je na strani Thrustmastera, s razlogom su skuplji, i volan a pogotovo mjenjač.
|
bilo bi dodatno korisno znati razliku po krugu. odnosno da si napravio sa oba volana test na istoj stazi, isti auto+setup, koja vremena se rade.
|
|
|