View Single Post
Staro 07.11.2020., 17:15   #466
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uspješno sam riješio ovo! Gleda sam po njemačkim forumima, ljudi su rastakavali sve, skidali kamenac, otvarali solenoidne ventile, pumpe itd.
Naletim da neki tip ima iste probleme kao i ja (kava ide dobro ali mlijeko sporo) i vidim da mu preporučaju promjenu one mlaznice za paru koja se nalazi iza "brewing groupa".

Nisam imao pojma da je taj dio u biti integralan za paru (mliječnu pjenu), već sam mislio da samo dovodi vodu pod pritiskom do kave.
Otvorim to i izvadim ventil, rastavim ga i operem te sam skinuo brtve i podmazao ih silikonskom masti te kasnije sve vratio nazad i za čudo neviđeno mliječna pjena ističe u potocima i više para ne izlazi sa strane. Očito da neka od brtvi nije dihtala dobro ili da je bila prljava te je radila problem pa se gubio tlak.

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nego, da se vratim na ovaj svoj Philips EP5930.
Imam problem s mlijekom, jednostavno mi presporo teče i ističe vrlo malo mliječne pjene. Mislio sam da nije do onog LatteGo vrča za mlijeko i prodajni agent iz Philipsa mi je čak donio novi tako da svaka pohvala (iako je aparat van garancije), ali nije pomoglo i jednako sporo ističe.
Sad mi nije jasno do čega je, pretpostavljam da tlak pare koja gura mlijeko nije dovoljno jak i zbog toga mlijeko teče sporo. Koje je rješenje ovoga? Možda je negdje brtva popustila ili je cijevčica kroz koju ide para napukla negdje? Iako kad sam skinuo LatteGo, čini se da para ide dosta dobro ali nemam s čime usporediti. Druga mogućnost je da mlaznica na koju se natakne LatteGo vrč ne brtvi dobro.