Citiraj:
Autor Mommistake
3 puta manje?
Pa gdje je 2080Ti 15 000kn?
2080 super je oko 5500kn.
Da se razumijemo, 3070 je bolja grafa, što cijenom, što performansama i to je normalno. Ali uspoređujemo kruške i jabuke.
3070 je mid range grafa (nama trenutno izgleda kao nešto high tech, ali na 1440p je to mid range grafa).
Usporedi cijenu 2080 i 3080.
Osobno, imam mogućnosti uzeti skuplju grafu sada, ali dati 8000-9000kn za 3080, stvarno mi je previše.
I svake godine taj "previše" rang mi sve više bježi.
|
Razumijem, samo sam naveo usporedbe radi, da mid range grafa sada trenutno daje performanse enthusiast high enda iz ne tako daleko izašle starije generacije koja je koštala kod nas 10k do 12k kuna što nije malo.
Ali da iz generacije u generaciju taj segment višeg ranga bježi i sve je skuplji.
Da, bježi taj rang ''previše'', ali opet zato i jesmo tu na forumu i raspšravljamo i volimo taj prokleti hardver. Realno mi nije potrebno jače, ali sam došao u fazu da to jednostavno želim imati i ako si mogu priuštiti zašto ne. Nisam već preko 2 godine igrao igru na PC-u koja bi mi prošli a kamo li trenutni hardver oznojila pa svejedno stalno gledam nešto za kupiti.
@Frung
To sam ja slučajno naletio, jer sam prije 2 dana bio u Linksu po SSD, dečko koji radi tamo me pozna i kaže kako to da nisam već do sad kupio 3000 seriju, ja kažem pa nemate je, on meni kako ne evo je u izlogu i tu sam pobjegao jer sam zamalo potegnuo bez razmišljanja 5000 kuna a imam ipak trenutno neke druge planove. Također, nestrpljivo čekam rasplet situacije sa navi 2 tako da ima još vremena, ali da ima u Linksu Palit 3070 za 4900. Napomenuo je da ih imaju samo par komada.