Citiraj:
Autor dadoremix
koji playeri su instalirani ?
ako nemas ništa, udri za početak VLC player
a hardcore varijanta je k lite codec pack .. pa če se neki kodek javit da radi svoj posao 
|
Ja da nemam nikakav player

Već godinama radi Pot player dok je prije bio VLC samo što mi Pot nekako bolje izgleda i svaki update ponudi additional codec pack kojeg odobrim.
Kad je kanta stgla jednostavno sam prebacio svoj boot disk, u BIOSu otkačio legacy jer nije legacy pa ga BIOS nije i vidio, potrajalo je minutu dok ga je kompjuter priveo svijesti i upoznao s novim prebivalištem, uredno je Win 10 Pro korektno updejtan i koji je bio registriran na drugoj MBO doveo u vlastito okrilje jer u BIOSu ima to ugrađeno tako da inicijalno možeš instalirati bilokoje bez broja i on će ostalo odraditi sam tako da je sve radilo kao da nisam uopće promijenio kantu s tim da se grafika drastično ubrzala.
Osnovno je da program radi ako kantu i monitor spojim preko VGA kabla ali onda gubim mogućnost ulaza u BIOS i, naravno, podršku grafičke.
Problem nastaje tek ako spojim preko digitalnog kabla (široki pravokutni konektor) i prema meni nikakvi codeci ni ostalo predloženo ne igraju pošto sve radi na VGA dok se SW ne veže na to je li kanta spojena s monitorom analogno ili digitalno.
Pošto zbog bolesti uopće ne mogu čitati knjige, tisak, gledati TV (pa je zato ni nemam) i nikako uvjeriti TV kontrolore koji me obilaze jednom godišnje da netko nije u stanju gledati TV duže od par minuta i zbog toga nije ni potrebna, u svojoj sobi provodim zaokruženo 24 sata dnevno i tako već godinama i jedino me kompjuter okupira i to kad bolest dozvoli inače ležanje u krevetu mjesecima bez volje za bilo čime uključujući novac, kocku i žene. Nemam ni radio iako imam sofisticiranu napravu koja vidi od 10kHz do 2 Ghz i to je jedna vrsta frekventnog analizatora spektra s dodatnim opcijama pa TV kanal vidim kao stijenu okomitih stranica široku 8 MHz dok je signal digitalnog radija isti jedino je širok nešto preko 1MHz, kada odem na klasični FM vidim da na spektru uredno poskakuju signali svega što se može čuti u širini od 10MHz i stvari koje običan čovjek uopće ne može pojmiti pa sam viđao radio signale koji se emitiraju na 15 kHz što je direktno na frekvenciji koje ljudsko uho čuje ali pošto je to radio signal moraš imati prijenik koji će odvojiti VF od NF komponente i tek onda ga ćuti, a da su antene za područje ELF čudovišno velikih dimenzija pa srećom postoje daleko manje koje ne rade na principu klasičnih antena ali da ne duljim.
Zaključno. Zašto nešto što na analognom konektoru/kablu vidim ne mogu vidjeti na digitalnom iako sve ostalo normalno vidim kao što bih i morao.
Zašto na digitalnom imam audio dok nemam video, a kad stavim da mi snima na disk okrene priču pa mi snimi video kojeg inače live ne vidi ali mi zato ne snimi ton kojeg live čujem i to je problem za nekoga koji ima specifičnija znanja.