Citiraj:
Autor Elven
Misliš da bi Perez otišao u jednu od najlošijih momčadi koja nema perspektivu?
Da se razumijemo i Haas mi je drag i Williams, ali dal bi takav vozač, koje se ove godine iskazao, napravio takav step down?
A Hulk u RB-u bi bio super, da ima šanse upisati koji podij.
|
Ajd probati ću najjednostavnije što mogu objasniti
F1 se ne vodi srcem niti željom, niti tako funkcionira sustav. Vodi se novcem i politikom. To što neki imaju želje i pozdrave i što nije fer što mečka neda motore RedBullu su osobna razmišljanja. Stvar funkcionira bitno drugačije.
Kažeš zašto bi Perez radio downgrade?
Ja ne mislim ništa, nego pretpostavljam mogući scenarij ako Hulkenberg dođe u Red Bull.
Ne pita se Pereza "gdje bi vozio" nego je Perez taj koji pita "jel ima mjesta za mene negdje na F1 gridu za 2021". Čovjek je DOBIO otkaz, nije ga dao kao Ricciardo koji ide u drugu momčad nego je torpediran. A kad si torpediran, ideš tamo gdje ima mjesta tj onome tko te želi. Pa ako želiš pošto poto ostati u F1, ideš i u ispodprosječnu momčad i moliš boga da te opet neko zahakla kroz godinu dvije.
Jer ako se Red Bull odluči za Hulkenberga, onda Perez može odlučiti ili u Haas pa da ostane u F1 ili u Nascar/Indy/MarioKart64. Za Pereza u Red Bullu odlučuju iskljičivo Čmarko i Horner. Pereza se tu ne pita.
A u slučaju Hulkenberga u RB, ako i Perez želi dalje ostati na gridu, ostaje mu jedino Haas. Onda je pak pitanje želi li Haas njegove novce ili novce/sponzore mladog Šumahera (ako se već neslužbeno zna da je Nikita Mazepin već uplatio za 2021).
Dakle kako god bilo, Perez je ovdje jebena stranka. Nije to zaslužio, to svi znamo. Ali pare, politika i kalkulacije "what if" su tu na prvom mjestu.