View Single Post
Staro 01.11.2020., 23:19   #2463
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Nisi troll, ali ne trebaš ni podjebavati. U slučaju da preferiraš Intel + nVidia kombinaciju - sve 5, ali dijeliti tu na temi da ja ili netko drugi stvara dramu i navija da ti i ostali ne kupite Ampere - je malo veća bedastoća. Pogotovo, kad sam svako malo spominješ RT + DLSS i tak jasno da kupuješ RTX 3000 čim bude prilike. I opet, bog-bogova, ne znam za druge - trenutno imam Intel, AMD, nVidia i Radeon hardver, a obzirom da mi ni jedna od spomenutih firmi ne plaća račune, niti na bilo koji način pomaže u životu - nabijem ih sve, pa se na kraju dana kupuje ono kaj nudi više za određenu svotu nofci. I to je poanta svega, dok istovremeno raspravljamo o novom hardveru. Ništa više od toga.
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Vjerojatno jer su tek počeli na novom Samsungovom nodeu radit, pa su yieldovi bili i lošiji na samom početku prije launcha nego sad jesu, pa dok Samsung ne popegla stvar nisu htjeli naručivati veću količinu robe. Kroz ova dva mjeseca se stvar stabilizirala valjda pa se počelo reportati o prvim većim batchevima čipova koji dolaze i koji su naručeni. Samsung je ionako obično prvi koji predstavi neki node, ali im onda još treba koji mjesec dok sortaju high volume proizvodnju s njime.
Nisu oni počeli raditi sa Samsungom jučer, bilo je suradnje i s prijašnjim generacijama, ali su sad prisljeni na isključivo Samsung koji samo za njih ima 100% 8nm kapaciteta i opet nije dosta. Također, nije nVidia čekala iz opreza, pa u početku naručila malo, već su namjeravali napraviti umjetno generiranje nestašice za proizvod koji su sami izreklamirali do neba i natrag, pustili AiB partnere da se guše u narudžbama, koje Isus dragi Bog nije u stanju isporučiti i sad im se sve fino odbilo u glavu.
The Exiled je online   Reply With Quote