Citiraj:
Autor sti
...
|
To ti je već star video.
https://youtu.be/t08mAlk8JyM?t=2470
Da, yield i dalje nije odličan, ali su usprkos tome naručene veće količine u novim batchevima. Nije smanjen broj narudžbi, već su ti čipovi preraspoređeni za druge serije (3060, i Ti modele) pa su 3070 i 3080 serije smanjene u obimu.
Ugl, na pitanje hoće kartice biti In Stock do Božića, odgovor je bio jednostavan Da. Nemam sad vremena tražiti točno koji video i od kojeg youtubera je bio, no ugl, Nvidia je bila prvo oprezna s narudžbama za 3000 seriju, no kad su vidjeli da je vrag odnio šalu su naručeni novi veliki batechevi. Sad, kamo točno idu ti čipovi, 3060, 3070 Ti ili nešto xy ne zna skoro nitko. No, da bi GDDR6X ipak mogao biti problem je došlo nekoliko novi reportova u zadnjih par dana tako da je i to faktor.
To što su maknuli modele s većom memorijom je vjerojatno povezano s lanuchom Ti modela koji će vjerojatno biti sad ti modeli s više memorije jer ih tu AMD pere. Uostalom, u videu koji si ti sam linkao je on rekao da problemi s Samsung "yieldom" nisu ni približno "katastrofalni" koliko su novinari izvještavali, uključujući i njega samoga.
Stvarno mi se ne da ponovno gledati zadnja tri četiri videa, od kojih su neki i po dva sata, da bi linkao točne timestampove tako da ću tu stati.
Moram priznati da mi je kompletno ove tematike i više nego dosta, šta će biti će biti, biti će kad bude i nitko sad od nas nema utjecaj na to, tako da je više manje ovo prenašanje što je tko vidio i čuo gdje uzaludno jer to ne mijenja situaciju kakva sad jest. Dok ne kupim RTX 3000 karticu ili pričekam refresh potencijalno, klonim se tema o novim karticama jer prebacujemo šuplje u prazno. I to doslovno