Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.11.2020., 21:07   #52423
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ima li tko da vozi Nexen gume? Na BMW facebook grupi se povela rasprava i ljudi ih jako hvale.
Inace trenutno imam na autu neke Dunlop koje su i prva ugradnja na F11 te ne vjerujem da cu se maknuti od tih premium guma iako ne vozim na noz i ne jurim sa autom skoro pa nikada, ali me lagano zaintrigiralo da BMW vozaci hvale gumu koja je skoro duplo jeftinija od GY u mojoj dimenziji.
Vozio sam ljetnu Nexen n fera SU4
Mana je što je bočna stranica tanka i brzo se troši na mom autu (auto od skoro 2 tone)
Mogu ju usporediti sa Michelin Primacy HP, nema nikakve razlike osim što Michelinka dulje traje
Uniroyal rainsport
Opet, nikakve razlike po pitanju kočenja, držanja ceste osim što je Uniroyal daleko bučnija i još se brže troši.
Na mokroj me SU4 iznenadio, baš je odlično držala guma

Sad vozim zimsku nexen winguard sport 2
Mogu ju usporedit sa Dunlop Winguard sport i sa pirelli sottozero
Dunlop je prvu godinu bio odličan, držala je na suhom bolje od nexena no kasnije je postala plastika, na kraju druge zime sam ih bacio jer to više nisu bile gume za vožnju...ne znam jesam li pogodio takvu seriju ili su sve bile takve
Sottozero su bile ok ali malo bučne i nisu tolko grizle po snijegu ko Winguard sport 2

Za info, sa Winguard sport 2 sam prošao zimi preko Mrkoplja do Matić poljane, pa od Matić poljane skroz do Bijelih stijena, tamo se snijeg ne čisti jer je šumska cesta
Kad sam imao sottozero lanci su bili na autu jer nisam mogao dalje od prvog zavoja po toj cesti
Guma se isto malo brže troši, na autocesti je jako tiha, na mokrom zbilja dobro drži

Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Pa hvale ih jer su najjeftinije. To ti nis ne valja pogotovo kad kisa padne.
Nisi vozio. Ovo što si rekao nije ni najmanje točno.
jed2i je offline   Reply With Quote