Citiraj:
Autor SympForTheDevil
Zagorska? Bili su na Vrbanima prije koliko znam, Horvaćanska
|
O da, vidi da je egzodus više posjećivao chello od lokalnih sjedioca
Ako me sjećanje dobro služi, s Horvaćanske u Zagorsku (Trešnjevka) su se preselili tamo negdje 2014., al to im očito financijski nije odgovaralo, nisu imali dobru prođu u etabliranom kvartu i onda su se vratili na zapad. Trajne posljedice su, čini se, manjkavost kvalitete namirnica. Pizza je naoko bogata, al što ćeš kad nije okus vrhunski.
Usput, oro goro - bio prošle godine, pizza mi je prisjela, teški, masni sastojci, bez obzira koju od tri smo jeli (zagorska, slavonska, miješana).
Pizzeria Ruspante na izvoru Gacke - tko god je u prolazu, obavezno svratiti. Jedina napomena: nemojte očekivati klasičnu talijansku pizzu tankog tijesta. Tijesto je mrvu deblje i dolazi direkt iz krušne peći, ima nekoliko specifičnih vrsta, pizza je vrhunske kvalitete i ne previsoke cijene.
Prvo smo svratili nakon jedne biciklističke ture, mi gladni ko vukovi pa je i pizza djelomično zbog toga nadmašila očekivanja. Par dana kasnije sam napravio još jednu ekskurziju, ovaj puta poveo ženu i sestru i nismo požalili. Izvor Gacke je također interesantan, voda izvire ni iz čega.