Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.11.2020., 14:17   #52410
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
[URL="https://www.testgume.eu/autoklubcr/allround/2020/205-55-r16/"]
Tipično ... googlovski. Kad bi to sve tak bilo kak piše na netu onda više nitko ne bi trebao danas biti pametan.Da pratiš te testove malo duže znao bi da uopće nisu relevantni. Po njima možeš dobit neki okvir o guma ali znači da je situacija stvrno takva jer su u pozadini interesi. Tako si mogao svjedočiti aferama kao što su potplaćivanje adaca, varanja na testovima slanjem drugačijih guma i sl.

Al da vam objasnim da naučite nešto. GY ima i razvija cj gumu već preko 20 godina. Većina vas tada nije ni zanala niti čula za cj. gumu. I uvijek je bila broj jedan doduše nije bilo veće konkurencije svega par guma. Ostali igrači su ušli tek prije 5 godina u segemnt cjelogodišnjih guma kada je potražnja za njima naglo porasla. Michelin je najpoznatiji jer ulaskom u taj segment jer je najviše izreklamirao gumu vjerojatno i jedini. I od tad svi misle da je Michelin prvi i najbolji. Prva CC je bila stvarno dobra po pitanju perfomasni ali se ubrzo ustanovili da nakon prve godine i određene km dolazi do nagle deradacije i pada performasni. Nekima su čak lamelice otpladale na većoj km. Ubrzo su izbacili CC+ di su porpravili smjesu kako bi dobili na trajnosti ali na uštrb performasni (jer kod guma je to kompromis). GY ima ne znam koju već verziju gume (iako je od kad su počeli brojit 3ća). I na svakom testu je prva ili druga ako već moramo po tome. Sad su izbacili novu G3 i ta ti je prva ne testu .. i to opravdano.

Ako mene pitaš GY ili conti kao broj1 pa onda michelin .... imo sam sve tri.
Xenon je offline   Reply With Quote