View Single Post
Staro 01.11.2020., 10:05   #2413
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Sa polarisom i vegama apsolutno 0 problema, navi nemam pa ne mogu komentirati.

Frendu koji je noob za it sam pred cca god dana složio komp sa 5700xt, 0 problema, pali-vozi.

R9 270/270X - 0 problema s driverima

R9 285 - 0 problema s driverima, instalirana samo deinstaliranjem drivera za R9 270 i ubacivanjem nove grafe, dalje su Winsi sami obavili.

R9 Fury - 0 problema s driverima, instalirana samo deinstaliranjem drivera za R9 285 i ubacivanjem nove grafe, dalje su Winsi sami obavili. Negdje u procesu su reinstalirani Win10 sa svim novim driverima, također nije bilo problema.

RX580 - poučen dotadašnjim iskustvima, instalirana samo deinstaliranjem drivera za R9 Fury i ubacivanjem nove grafe. Black screen (sa zadnjim beta driverima) nakon sat-dva igranja na kompu, isključivanje EnhancedSync i/ili FreeSync nije pomoglo. Na 20.4.3 driverima je iskljucivanje EnhancedSync pomoglo i na njima sam bio do pred neki dan. Sad sam na 20.9.1, ali nisam jos nista igrao pa ne znam situaciju.
Fan control nije radio kako treba ni sa jednim driverima na RX580, grafa je uvijek pod opterećenjem polako povećavala RPM venta dok ne bi nakon 5min došla do maksimuma (>2200 RPM). Temperature su bile OK, ali vent je ubrzavao dok ne bi došao do maksimuma. Budući da je to uzašno iritantan problem, napravio sam override sa MSI Afterburnerom i sad se on brine da vent ne ide iznad 1800RPM i da grafa ostane razumno tiha i hladna (max 73°C).

Po pričama s neta, rekao bih da se ponekad AMD driveri i Winsi (s ostalim driverima) "kolju". Zašto i kako ne znam, ali ja sam svoj problem riješio i ne da mi se dalje ni istraživati. Nema to veze s RDNA, to je neki bug u driverima koji se random pojavljuje. Nakon 7 godina problem free i konstantnog dodavanja featurea na stare grafe, sad sam eto imao problema s driverima... ne znam sto mislit o AMD driverima, generano nisu loši, ali očito imaju taj neki random bug koji se pojavljuje u određenim okolnostima u zadnjih godinu dana.
JC Denton je offline   Reply With Quote