Jao meni, znala sam da sam zabrljala. A i inače me u životu nije lako pratiti.
Mislim da je FitzTN odmah skužio što mi stvara jedan od problema i dao odgovor. Ritualno zdrobiti. Baš tako. Samo što se taj ritual baš mora platiti 389 kn.
Najkraće, mene je zanimalo mogu li se međusobno križati (bez gubitka performansi, tj. brzine) ruteri i simice naših operatera. Iz zadnje rečenice koju je silver_tip napisao slijedi da mogu. I time pada u vodu ono što su mi govorili u A1 i u HTu. To smo riješili.
Iz iste rečenice slijedi i da simice naših operatera mogu normalno raditi u ruteru kupljenom na tržištu.
Time ste mi, zapravo, riješili sve nepoznanice. Ostala je još samo usporedba B535 i MR600. Od kojega se može očekivati veća brzina?
A sad po navedenim točkama:
1. Točno. Postoji tele2 ruter Huawei E5577. To je pokućni internet koji je od sutra skresan na 200 GB.
2. Točno.
3. Netočno. Sin bi htio ruter na koji bi svoj pc spojio žicom, jer želi dobiti veću brzinu.
4. Točno, jer ga ne želi.
5. Točno, ali još se ne zna hoće li se taj Huawei B535 uzeti kod operatera ili izvan a, ako se ne uzima kod operatera, je li bolje kupiti taj Huawei ili TP-Link. Iz linkova se vidi da im je cijena ista.
Možda je sada malo jasnije. Znači, trenutno imamo dvije tarife. Jedna je pokućni tele2 s E5577. Na nju se spaja sin sa svojim PCem, mobiteli, telka. Druga tarifa je A1 s podatkovnom karticom u tabletu i koristi se samo za moj laptop. Obje zovu na uzbunu: pokućni zbog 200 GB, a A1 zbog 150 kn za 25GB. Uz to bi na pokućnom trebalo promijeniti ruter tako da se omogući žičana veza s PCem. Niti na jednoj tarifi nemamo više ugovornu obvezu. Tražimo novu kombinaciju, s tim da i dalje želimo imati dva različita operatera.
Flatbox u A1 bi bio dobra zamjena za "neograničeni" internet u Tele2, ali treba pregristi činjenicu da moram kupiti ZTE kojeg ne želim koristiti. Drugim riječima, bacam 400 kn. Zato još ne isključujemo Tele2.
Ovu prastaru A1 tarifu otkazujem. Umjesto nje bi mi odgovarao "internet posvuda" u HTu. Pritom bi mi ostalo i cca 40GB prometa kao višak. Uz tu tarifu u HTu mogu kupiti B535 za manje od 500 kn, što je jeftinije nego drugdje. Tu se otvara mogućnost da taj B535 iz HTa proslijedim sinu, on u njega stavi postojeću Tele2 karticu, iskoristi 200 GB i prema potrebi pred kraj mjeseca se preusmjeri na moj višak od 40 GB. Ja bih pak za HTovu karticu koristila postojeći E5577 od Tele2.
Međutim, ako je linkani TP-Link bolji od B535, onda bih u HTu uzela samo tarifu, a ruter naručila na amazonu, dala ga klincu...
Mislim da su prethodna dva odlomka odgovorila na one tri rečenice koje počinju s "Ako....)
Baš sam se dobro nasmijala na svoj račun. A čim sam kliknula "Submit", pomislila sam: ovo ne bu dobro...