U svjetlu ovih traumatičnih igrica oko pokućnog interneta, gledam i kombiniram što dalje. Ugovornu obvezu nemam . Jako mi se ne sviđa ovo što je napravio T2 s tim naprasnim smanjenjem prometa. A ne sviđa mi se niti to što A1 sili korisnike na kupnju ZTE rutera, ako hoćeš njihov flat. Ne znam što je gore.
Lijepo sam pitala ženu u A1 mogu li izvaditi simicu iz njihova rutera i staviti je u neki drugi ruter, a ona meni: "Ne smijete to raditi." Ma što ne smijem?!
Pitanje je samo hoće li to dobro funkcionirati? Npr. da njihovu simicu stavim u Huawei B535 kupljen u HTu? Ili u neki ruter kupljen na slobodnom tržištu.
Isto tako mi tip u HTu kaže da simica iz T2 neće u njihovom ruteru raditi kako treba, da su već imali da se ljudi žale...
Je li točno da su ruteri kod operatera konfigurirani tako da najbolje rade, tj. da se najveće brzine postižu baš u njihovoj mreži?
Naime, gledam da u kući imamo dva operatera, za svaki slučaj. Eto baš neki dan kad je krepao A1, bila sam usred sastanka, i odmah me prebacilo na T2.
Do sada sam imala prastaru tarifu u A1, nisam niti obraćala pažnju na činjenicu da 25GB prometa plaćam 150 kn. To me je čisto sram i priznati. Ta era danas završava iako se družimo još od vremena PCMCI kartice. Moja potrošnja je 15-20 GB, pa bih ostatak mogla prepustiti klincu, taman koliko prelazi 200 GB.
Drugu tarifu, pokućni kod teleka, koristi klinac i njegova potrošnja se vrti baš oko 200 GB, najčešće nešto iznad, pa ga je ova nova odluka malo pljusnula. Osim toga, on ne bi više onaj džepni ruter, nego neki na koji bi se spojio žicom.
Ja bih za sebe uzela u HTu Internet posvuda, 60GB za 50 kn, a mogla bi uzeti i taj Huawei za 480 kn. Imate li iskustva, mogu li slobodno taj ruter proslijediti klincu da ga koristi s telekovom simicom, a ja bih uzela telekov džepni ruter za HTovu simicu. Bude to OK?
U varijanti da ne uzimam uređaj kod operatera, za 90 eura mogu dobiti ovaj TP-Link
https://www.amazon.it/gp/product/B07...PNWYJU7H&psc=1
i ovaj Huawei
https://www.amazon.it/Velocit%C3%A0-...HKB33GZBXNX04P
Može li se reći što je od toga bolje kupiti?
Locirani smo u zapadnoj okolici Zagreba i nismo imali nekog problema sa signalom. I A1 i T2 je funkcionirao ok, a brzine su bile podjednake. Za HT ćemo tek vidjeti.