Citiraj:
Autor SympForTheDevil
U zagrebu prave zime nije bilo xy godina
Za ovo kaj si reko ja bi DOBRU ljetnu gumu i amen.
|
Citiraj:
Autor MadBoY
Evo ti pa slušaj
|
Citiraj:
Autor Exomaniac
Ono što izvlačim iz ovog kao najočitije, je da, iako bi dobra ljetna guma mogla funkcionirati i zimi po ovim prosječnim temperaturama, problem bi bile stvarne temperature kad padnu ispod 6 stupnjeva, jer je tu prema ovom videu kočenje ljetnim gumama po mokrome dovoljno blizu referentnoj gumi u testu iz videa, ako se gleda prosjek temperatura što je stavio kolega gore.
No, ujutro i navečer su temperature niže od tog prosjeka, i pogotovo kad je jutarnja rosa razlika u kočenju bi prilično ogromna. Jednostavno je kemija ljetne gume takva da ne može biti dovoljno mekanana za kvalitetno prijanjanje po niskim temperaturama ujutro i navečer.
|
Tocno, zato ce cjelogodisnja u tim losim uvjetima bit masu bolja od ljetne a ljetna ce bit bolja od nje ljeti.
Citiraj:
Autor buljo
To po meni nema bas smisla.
Dva seta a na kraju dana opet nemas pravu zimsku.
Ja bi na tvom mjestu gledao zimske koje imaju najbolje ocjene po suhom i mokrom, eventualno slabije trosenje.
Ili stalno furat cjelogodisnje koje ces cesce mjenjat (svake dve tri god).
Te cjelogodisnje ce u necem bit losije ili bolje rec manje dobre a onda je to ni vrit ni mimo kak se veli 
|
Istina da u tom slucaju nemam pravu zimsku ali ni prave zime nema tu a cjelogodisnja ce bit dovoljna cini mi se za pokoji izlet u hladno.
Citiraj:
Autor Pomo
Ja bi iz ovog izvukao ono što sam na kraju i napravio.
Kupio cjelogodišnje mićelinke  .
U Splitu pogotovo. Par izleta na snijeg ili ako baš zahladi će se odradit.
Nemam gdje držat drugi set guma, i meni, za Primorje i Dalmaciju nove generacije cjelogodišnjih guma djeluju kao sve bolji kompromis.
Do pred dvije godine sam vozio dva seta.
|
Evo da sumiram svoj odgovor. Ne znam kako nisam naletia prije na ovaj video od tyre reviews jer sam preletia dosta toga na njegovom kanalu i video je odlican. Pogotovo zato sta lik gleda to iz aspekta londona generalno koji je blizi ovome sta ja trazin i zna napravit review cjelogodisnje generalno (dry+wet+snow) i cjelogodisnje za njegovo podneblje (dry+wet i 5% snow efekta na ocjenu gume) a to je sta zapravo i trazim.
Zakljucak iz videa je da je cjelogodisnja guma brutalna (I crossclimate i allseasons) i bolje ce se ponasat na Splitskoj zimi nego zimska i da cu je svakako uzet kao zimsku za po Splitu, a opet se moze otic s njom i na pravu zimu. Ne planiram cjelogodisnju przit ljeti na 40 stupnjeva (makar ne sumnjam da bi bila ok) nego imat pravu ljetnu za tih 8 mjeseci u godini.
Vi sta tvrdite da je samo ljetna ili samo cjelogodisnja dovoljna mi jos samo potvrdujete misljenje da sa ovim gore kombom cjelogodisnja+ljetna necu promasit.
Citiraj:
Autor lowrider
Imam dva seta. U zimskoj sezoni imam zimske. Ja to gledam na način ako moram negdje ići gdje ima snijega, da ne razmišljam. Setove zamijenim sam doma za 15 minuta
|
Kuzim ja tebe al zimska sezona u Splitu nije bas "zimska" tako da mislin da je cjelogodisnja na nasim zimskim uvjetima po procitanom bolji izbor. A nece razocarat ako treba otic nekad na zimu (a to je rijetko).