Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.10.2020., 12:52   #52376
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
U zagrebu prave zime nije bilo xy godina

Za ovo kaj si reko ja bi DOBRU ljetnu gumu i amen.
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Evo ti pa slušaj
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Ono što izvlačim iz ovog kao najočitije, je da, iako bi dobra ljetna guma mogla funkcionirati i zimi po ovim prosječnim temperaturama, problem bi bile stvarne temperature kad padnu ispod 6 stupnjeva, jer je tu prema ovom videu kočenje ljetnim gumama po mokrome dovoljno blizu referentnoj gumi u testu iz videa, ako se gleda prosjek temperatura što je stavio kolega gore.

No, ujutro i navečer su temperature niže od tog prosjeka, i pogotovo kad je jutarnja rosa razlika u kočenju bi prilično ogromna. Jednostavno je kemija ljetne gume takva da ne može biti dovoljno mekanana za kvalitetno prijanjanje po niskim temperaturama ujutro i navečer.
Tocno, zato ce cjelogodisnja u tim losim uvjetima bit masu bolja od ljetne a ljetna ce bit bolja od nje ljeti.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
To po meni nema bas smisla.
Dva seta a na kraju dana opet nemas pravu zimsku.
Ja bi na tvom mjestu gledao zimske koje imaju najbolje ocjene po suhom i mokrom, eventualno slabije trosenje.
Ili stalno furat cjelogodisnje koje ces cesce mjenjat (svake dve tri god).
Te cjelogodisnje ce u necem bit losije ili bolje rec manje dobre a onda je to ni vrit ni mimo kak se veli
Istina da u tom slucaju nemam pravu zimsku ali ni prave zime nema tu a cjelogodisnja ce bit dovoljna cini mi se za pokoji izlet u hladno.

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ja bi iz ovog izvukao ono što sam na kraju i napravio.
Kupio cjelogodišnje mićelinke .
U Splitu pogotovo. Par izleta na snijeg ili ako baš zahladi će se odradit.
Nemam gdje držat drugi set guma, i meni, za Primorje i Dalmaciju nove generacije cjelogodišnjih guma djeluju kao sve bolji kompromis.
Do pred dvije godine sam vozio dva seta.
Evo da sumiram svoj odgovor. Ne znam kako nisam naletia prije na ovaj video od tyre reviews jer sam preletia dosta toga na njegovom kanalu i video je odlican. Pogotovo zato sta lik gleda to iz aspekta londona generalno koji je blizi ovome sta ja trazin i zna napravit review cjelogodisnje generalno (dry+wet+snow) i cjelogodisnje za njegovo podneblje (dry+wet i 5% snow efekta na ocjenu gume) a to je sta zapravo i trazim.

Zakljucak iz videa je da je cjelogodisnja guma brutalna (I crossclimate i allseasons) i bolje ce se ponasat na Splitskoj zimi nego zimska i da cu je svakako uzet kao zimsku za po Splitu, a opet se moze otic s njom i na pravu zimu. Ne planiram cjelogodisnju przit ljeti na 40 stupnjeva (makar ne sumnjam da bi bila ok) nego imat pravu ljetnu za tih 8 mjeseci u godini.

Vi sta tvrdite da je samo ljetna ili samo cjelogodisnja dovoljna mi jos samo potvrdujete misljenje da sa ovim gore kombom cjelogodisnja+ljetna necu promasit.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Imam dva seta. U zimskoj sezoni imam zimske. Ja to gledam na način ako moram negdje ići gdje ima snijega, da ne razmišljam. Setove zamijenim sam doma za 15 minuta
Kuzim ja tebe al zimska sezona u Splitu nije bas "zimska" tako da mislin da je cjelogodisnja na nasim zimskim uvjetima po procitanom bolji izbor. A nece razocarat ako treba otic nekad na zimu (a to je rijetko).