Citiraj:
Autor guerra
@JC Denton
Pa na linku imas slike dvije i stvarno razlika je gotovo nikakva, barem u te dvije igre. Pratio sam dosta RT naslova koji su do sada izasli i razlike su puno vece od ovoga,c ak i u onom starijima. Zadnje sto sam gledao je nekidan kad je Shroud poceo igrati novi Watch Dogs pa je malo testirao Rt on/off i to doslovce izgleda kao dvije razlicite igre kad se ugasi i upali... A on je jos igrao sa starim driverima bez optimizacije za RT, no tu je vjerovatno samo dosao bump u FPS-u.
Ovo su sad nekakve prve slike i mozda i nisu najbolje mjerilo, ali ono sto mi bas ne daje neku nadu da ce RT performanse biti dobre na Navi-ju je cinjenica da je igra sa prve slike gdje su razlike minimalne upravo ona koju su oni imali na svojoj prezentaciji, sta onda ocekivati dalje?
|
I dalje tvrdim da se na osnovu ovoga na cemu ti temeljis zakljucke iste ne moze izvlaciti. Razlike se na spomenutim slikama vide tocno na onim mjestima gdje bi ih i ocekivao od RT-a, na tim se mjestima vidi kod svih igara koje RT implementiraju za npr. global illumination ili za shadowing/occlusion mapping.
Realno, na igrama koje implementiraju vise RT efekata (npr. Control, a vjerujem i WD:L... iako u potonjem upravo refleksije dolaze najvise do izrazaja, a to ljudi najvise i primjete) ni RTX bas nije "sretan" (barem dok se ne ukljuci DLSS). A ako suradjujes s nekim na implementaciji necega u igru, onda ne ciljas da ubijes HW do kraja nego da dobijes igriv framerate uz nove efekte. To sto nV suradjuje tako da ubije svoj HW do razine neigrivosti (hint: Hairworks), a time i konkurentni HW jos vise, to je drugi par postola...
Citiraj:
Autor guerra
Znam da ce me neki sad pozderati, ali tu se naravno jos i javlja nedostatak DLSS-a pa je upitno kakav ce fps biti kad se upali taj RT.
|
DLSS 2.0/3.0 i dalje smatram navjecom prednosti nVidia RTX kartica i s ovim se slazem...