Evo spomenute moke, trenutno nije u baš reprezentativnom stanju jer je vrijeme za čišćenje
Kuha svaki dan barem dvaput, ako dođe netko u goste onda i više puta. Imamo i jednu x1 i jedne veću negdje x4 ili x5, te su klasičnog oblika kao ova tvoja gore, ali stoje i slabo se koriste. Znaš kako je s mokom, kava je najbolja ako se stalno kuha. Ova nam je najdraža jer je taman mjera da žena i ja popijemo kavu ujutro. Malo je ženica pala na dizajn s prozirnom plastikom gore koja ničemu ne koristi. Jedina mana je da se malo više podlijeva kod točenja nego recimo ona najveća, valjda ima nešto oko dizajna izljeva. Ako mi se žuri natočiti, kompenziram otvaranjem poklopca pa ide super. Gumica je prozirna silikonska, posmeđila od kave s vremenom, ali još drži. Dobili s njom i neke zamjenske, ali nemam pojma di su

Žena ju je čak jednom izribala izvana s grubom stranom kuhinjske spužvice što je ostavilo traga. Sad se skupilo gareži na dnu, valjda od plina. To imam u planu ispolirati kad stignem.
Nikad ne stavljam toplu vodu. Ujutro dok jedva dogegam u kuhinju i gledajući samo na jedno oko? Znalo mi se dogoditi da zaboravim kavu staviti

S vremenom sam naučio plin točno koliko moram smanjiti da mi se kava napravi za 4 minute, stavim timer na mikrovalnoj pa dođem kad pišti i taman zadnje kapi nacure. Kava ide u šalice odmah, ne hladim moku nikad, osim ako moram nabrzinu još jednu kuhati, a to je rijetko.
Nezgodno je što ponekad odem do kupaonice i dok se umijem da dođem k sebi, prođe više od 4 min, a kava veselo vrije u moki

Na poslu imamo espresso aparat i isto koristimo lavazzu, navikao na tu kavu. Trenutno radim od kuće pa je i moka dobra

Bilo u IT 5€ za paket 2x250g lavazze, kod nas u trgovinama je jedan paket 40+kn. Razlika u cijeni se osjeti.
Znam par ljudi koji idu povremeno do Trsta i tamo uzmu par kg mješavine od lokalnih pržioničara, dobiju dobru cijenu pa onda imaju neko vrijeme.
Ali otkako je korona teško je.
Kakva je ova kava i di si kupio?
E, da, da ne odlaze tebi gumice od hlađenja pod vodom?
Ono nagla promjena temp., aluminij je dobar vodič, naglo stezanje materijala, možda to ošteti gumicu.