Citiraj:
Autor glavas.neo
ne znam mnogo o hardwareu, al ono što znam jest da se na matičnoj ploči i napajanju Ne štedi
|
U načelu se slažem. Baš gledam račun, napajanje 830 kuna, ploča 710

No postoji razlika između "ne štedi" i bezglavo kupuje nešto samo zato što je skuplje. Danas je velik dio čipova koji su nekad bili na ploči premješten na CPU, nema puno toga što se može na ploči "pokvariti". Naravno, neće se ići kupovati najjeftinije niti to tvrdim. Druga stvar je što su ekstremno skupe ploče natrpane sa ogromnim brojem (ne)potrebnih opcija i featurea i samo povećavaju listu onoga što može poći po zlu. Ima i ovdje par ljudi koji su imali bolja iskustva sa budget pločama nego sa ekstremno skupim.
Podatke o failure rate-u nisam uspio pronaći, ali iskreno sumnjam da je razlika tolika da se isplati uložiti trostruko koliko jest razlika između mainstream B450 vs high range X570 ploče. No, svakom njegovo, ja sam zadnji ovdje koji nekom pokušava reći kako da troši svoj novac.
Citiraj:
Autor Drug Brko
Dobiješ osobnu satisfakciju u imanju dobre ploče.
Tvoje potrebe su tvoje potrebe. Ja osobno NIKAD nebi kupio mATX pločicu jer otkad sam počeo slagati si kompove, uvijek sam imao upper midrange solidne ploče tipa P35-DS4, P5Q-E, P8Z77-V, a ovaj C6H mi je prvi flagship. Da, cijene su otišle gore, ali srećom i primanja su to popratila pa mi dođe na isto dati 1100 kn za P5Q-E u 2008 i sad recimo 1700-2000 kn za neku solidnu ploču. No kao što rekoh, sve se nadam da će netko skuhati BIOS za C6H jer AMD izgleda neće rezati ništa u PSPu...valjda 
|
Ne bih ni ja nikada kupio mATX ploču. Naravno, svakom prema potrebama. I kako kažeš, osjećaj da imaš dobru ploču

No, ako je budžet ograničen, što većinom jest slučaj, razlika između B450 i B550 je isto kao i razlika između Geforcea 1660 i Radeona 5700. Po meni nije neki izbor što od toga dvoje platiti više.