Citiraj:
Autor Disco
Ah di više pisat, ugl ja mislim da je nV trebala definitivno frknut gore više VRAM.
E sada imamo za birat, rastrošne grafe sa malo VRAM ali ''top'' RT performansama i DLSS ili Radeonke sa hrpom VRAMA, slabijim RT performansama i obećanom zamjenom za DLSS.
|
Gledajuci
Stevinu recenziju cak i 8gb vram-a na 3070 je bilo dovoljno na 4k. Posto je u testu bila i 2080 ti koja je snagom prakticki jednaka moglo se lijepo usporediti kako se ponasa 11gb vs 8gb vram-a i jedina igra gdje je postojala razlika je bila Doom gdje nightmare teksture zahtjevaju 9gb vram-a. Kad je texture stavio sa nightmare na ultra (a u toj igri je prakticki nemoguce vidjeti tu razliku) opet su bile jednake po snazi. Eventualne probleme sa nedostatkom vram-a na rtx 3070 ce imati onaj koji tu karticu upari sa 4k 144hz monitor i to za koju godinu, a tesko da ce netko sloziti takav combo... Osobno mislim da ce se 3070 prije koristiti za 1440p high refresh rate gaming, a tu ne bi trebalo biti problema.
Sto se potrosnje tice rtx 3070 trosi kao 2070 super sto se ne bi bas moglo nazvati rastrosnim, a 6800 po speckama ima 30w vecu potrosnju. 3080 po speckama vuce 20w vise od 6800xt sto i nije bas neka razlika tj onda su obje rastrosne...