View Single Post
Staro 29.10.2020., 09:20   #4553
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Evo već je godina prošla što imam 3600 na bijedno jeftinoj ploči, mislim da je sad ispod 700 kuna.
2 m.2 slota, dovoljno USB-a za mene i to je to. Za moje potrebe bi experience bio identičan sa pločom od 2000+
Kod skuplje grafe se bar dobije par fps-a više , kod matičnih od 300+ eura mi stvarno nije jasna računica što se dobije.
Dobiješ osobnu satisfakciju u imanju dobre ploče.

Lako za ploču sada. Prve Ryzen ploče visokog ranga su bile kikiriki. C6H je bila 1900 kn kad je IZAŠLA kao top ploča. Ni Assus nije vjerovao da će Ryzen biti hit pa su B350 ploče i slabiji X370 modeli bili povoljni.
Već na reciklaži X470 imali smo fini bump od 20-40% pogotovo kod Assusa. Sa X570 je to otišlo još dobro debelo gore. A B550 samo iskorištava benefite popularnosti Ryzen procesora i podrška najnovijoj generaciji.

Tvoje potrebe su tvoje potrebe. Ja osobno NIKAD nebi kupio mATX pločicu jer otkad sam počeo slagati si kompove, uvijek sam imao upper midrange solidne ploče tipa P35-DS4, P5Q-E, P8Z77-V, a ovaj C6H mi je prvi flagship. Da, cijene su otišle gore, ali srećom i primanja su to popratila pa mi dođe na isto dati 1100 kn za P5Q-E u 2008 i sad recimo 1700-2000 kn za neku solidnu ploču. No kao što rekoh, sve se nadam da će netko skuhati BIOS za C6H jer AMD izgleda neće rezati ništa u PSPu...valjda

Citiraj:
Autor PeroTNT Pregled postova
Kolika je šansa da AMD Ryzen 5000 serija bude podržana na popularnim X370 pločama sa velikim communityem poput Asus Crosshair 6 ili Asrock Taichi, ako AMD ne odluči zablokirati support u samim procesorima?
X370 Taichi ima puno veće šanse za to od C6H. Tajčice X370 i X470 su maltene identične ploče, dok C6H i C7H u slične ali ne u toj mjeri kao Tajčiče.

Assus nebu sigurno radio to, ukrajinac je postao cuckold pa se povukao. Neki lik je dao smjernice moddanja BIOSa na OCNu tako da budemo vidjeli. Ne tako skoro, ali do proljeća ćemo znati.

A onda ako i ne dobijemo, AM5/DDR5 je blizu
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
Asus je vlasnik tvrtke koja sudjeluje u izradi novih cipseta. Vec su rekli da nece supportat 3x0 chipset. Oni su cak bili protiv supporta za 4x0
Oni bi najradije da ni X570 ne podržava Zen3 i da je AMD bavio van X670. Intel partnerstvo im je zato puno bolje jer bacaju van 1 socket/čipset godišnje minimalno.
Brko je offline   Reply With Quote