Citiraj:
Autor simba
Jedno pitanje, jučer predstavnik stanara došao s pričom kako u zgradi moramo mijenjati antenski sustav zbog novog signala jer kad se aktivira 5G imat ćemo smetnje u prijemu TV signala. Što se tiče sadašnjeg funkcioniranja sve radi ok, ali nije li se upravo radi 5G mijenjalo frekvencije tv signala? Kao sve zgrade u gradu su to napravile osim naše, cijena 6100 kn. Objašnjene potencijalnog izvođača je bilo da će 5G signal biti jak, naša antena hvata te frekvencije i smetat će TV signalu. Meni to nema smisla jer su to druge frekvencije i ne vidim zašto bi 5G smetao prijemu TV signala. Tom logikom bi smetao svima, a ne samo zgradama jer većinom ljudi imaju riblju kost na krovu... Moj stav je bio ako baš dođe do smetnji da se onda radi zamjena. Ako može komentar nekog stručnijeg...
|
Ima smisla jer se radi o LTE filtru kojeg očito vaš antenski sustav nema. Filter služi kako bi spriječio smetnje i poteškoće sa signalom koje uzrokuju bazne stanice mobilnih operatera. I sad već smeta 4G u pojednim kvartovima ovisno o jačini signala i pozicijama baznih stanica al većinom sva nova pojačala već u sebi imaju ugrađene filtere. Dal je potrebno sve mijenjat ne znam ali obično se on može dodatno ugradit isto tako mora vam podesit sustav za novi DVB-T signal.