View Single Post
Staro 28.10.2020., 23:26   #922
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor simba Pregled postova
Jedno pitanje, jučer predstavnik stanara došao s pričom kako u zgradi moramo mijenjati antenski sustav zbog novog signala jer kad se aktivira 5G imat ćemo smetnje u prijemu TV signala. Što se tiče sadašnjeg funkcioniranja sve radi ok, ali nije li se upravo radi 5G mijenjalo frekvencije tv signala? Kao sve zgrade u gradu su to napravile osim naše, cijena 6100 kn. Objašnjene potencijalnog izvođača je bilo da će 5G signal biti jak, naša antena hvata te frekvencije i smetat će TV signalu. Meni to nema smisla jer su to druge frekvencije i ne vidim zašto bi 5G smetao prijemu TV signala. Tom logikom bi smetao svima, a ne samo zgradama jer većinom ljudi imaju riblju kost na krovu... Moj stav je bio ako baš dođe do smetnji da se onda radi zamjena. Ako može komentar nekog stručnijeg...
Ima smisla jer se radi o LTE filtru kojeg očito vaš antenski sustav nema. Filter služi kako bi spriječio smetnje i poteškoće sa signalom koje uzrokuju bazne stanice mobilnih operatera. I sad već smeta 4G u pojednim kvartovima ovisno o jačini signala i pozicijama baznih stanica al većinom sva nova pojačala već u sebi imaju ugrađene filtere. Dal je potrebno sve mijenjat ne znam ali obično se on može dodatno ugradit isto tako mora vam podesit sustav za novi DVB-T signal.
Xenon je offline   Reply With Quote