@guerra
OK, velim, daleko od toga, jer sada napokon ima izbora. Evo imaš na ovim temama dosta ljudi koji preferiraju nVidia kartice, ali čekaju RX 6000 i kupuju, samo zato, jer su iz Ampere napravili cirkus. RT
+ DLSS budu i dalje plusevi za nVidiju i kome treba takav paket, kupuje GeForce i nema brige. Ono kaj hoću reći je da sad nakon dosta godina, AMD/ATi

opet ima Radeon modele koji ciljaju u sam vrh konkurencije i po svemu sudeći, izgleda da se ne zajebavaju, slično ko s prvim Zen modelima prije tri godine.
Citiraj:
Autor beli14
Što je yield, wafer i node? Mislio sam da su to na neki način sinonimi, tj. da sve to označava wafer iz kojeg onda "sijeku" die za CPU?
|
Yield je omjer ispravnih, polusipravnih i čistih škart čipova na jednom waferu. Wafer je ovo kaj i sam veliš

, tj. sadrži čipove/die/GPU ili CPU jezgre. Node je zapravo proizvodni proces koji se koristi za određene čipove.
Citiraj:
Autor imik
To nitko ne može reći sigurno, jer su to samo glasine s interneta. Ali gledajući da ni AMD nije imao dovoljno za proizvodnju procesora vrlo je tijesno na 7nm.
|
Bile su glasine, dok se još nije znalo kaj ih muči i da li bude TSMC 7nm ili Samsung 8nm, a kasnije se nažalost potvrdilo kao istina. Mislim da sam čak i u ovoj temi par linkova ostavil.
Kaj se TSMC kapaciteta tiče, ove godine su u par navrata povećali proizvodnju i još k tome imaju nove FAB-ove u izgradnji, tako da lakše sve skupa prebacuju po potrebi. AMD je sa 7nm miran jedno dulje vrijeme.