View Single Post
Staro 28.10.2020., 15:13   #206
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Danas sam na Shield, radoznalisti radi, spojio Focusrite 2i2 USB interface na kojima vec godinama slusam M-Audio BX5D2 (TRS->XLR). Znaci Shield mi je zamjenio Chromecast TV, to sam i ocekivao, ali tesko da ce zamjeniti i CC Audio kojeg koristim za castanje mjuze s moba i kompa.

Downsides! A ima ih puno:
- volume kontrola vise ne ide preko IR blastera (tv/cec), nego kontroliras Android media volume. Mana je jako malo volume koraka i sporiji odziv ako pet puta kliknes volume tipku (malo kasni, nije real time).
- nemogucnost slusanja mjuze (npr deezer app) i gledanja npr iptv programa - samo jedan app moze slati audio, a ne mozes ga definirati, niti individualno mjutati odredjeni app. Zadnji pokrenuti app okupira audio kanal i bok.
- castanje mjuze s moba/kompa na shield, jasno, okupira tv ekran jer se koristi Chromecast modul i ne mozes nista drugo raditi na tvu. Chromecast jednostavno ne radi u pozaditi i to mu je oduvijek bila mana na svim uredjajima koji ga podrzavaju. Tu mi CC Audio ima neprocjenjivu prednost - nema smetnji ni notifikacija s moba ni prekida muzike kao kod BT streamanja, a tv ti je uvijek slobodan.

Ali cinjenica da se ovo moze, nisam ni sanjao o tome. Dokle idu mogucnosti ove skatule?

Nikako da se bacim na to, a volio bih srediti i maksimalno iskoristiti ove zvucnike... Idealno bi bilo kad bi imao neku "skretnicu" za 2 analogna audio inputa (cc audio i tv) na 1 audio output (zvucnici) pa po potrebi jednim gumbom prebacujem inpute. Budem jednom otvorio temu za to, samo treba sjesti i nacrtati/objasniti setup i zamisli