View Single Post
Staro 28.10.2020., 14:02   #5514
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Twitch je malo ukenjao gaming scenu (multiplayer).
Samodopadni idioti.

Igram svaki dan po 2-3 partije Rainbow Six Siege, igram ranked jer dozvoljava maksimalno 1 teamkill i nema banova i napuštanje meča se kažnjava, pa je iskustvo mrvicu ugodnije od casual.

Kad naletim na streamera, nedaj bože u mom timu, to je divljanje, frajer očekuje da znaš ko je on, dio koji pokriva nemsiješ ni durnut, kamoli napraviti assist ili nedaj bože kill. A kad idiot pogine, onda su mu svi krivi, iako je eksplicitno pizdio da se nitko ne približava njegovom dijelu mape, jer je on ipak bog i nemože poginuti.

A najslađe je igrat protiv njih, jer nitko sretniji od mene kad ownam idiota, koji igra 8+ sati dnevno istu igru godinama, ja koji je odigram tjedno možda 8 sati, i to s TV-a bez zvuka najčešće-

Krenuo sam Costume Quest, klincima je fora gledati šarene kostime.
Twitch je onaj tko je digao MP igre na višu razinu, ništa nije ukenjao. Naravno, sve to ima dobru i lošu stranu. Dobra strana je što se za igre čuje, zna, igre se kupuju, puni se baza igrača itd. Loša strana je taj opći poziv za streamanjem i depresija. Svi žele biti streameri, svi žele upoznati streamere, svi žele igrati s/protiv streamera itd. Baza takvih igrača se kreće od 8-20 godina. I oni su po meni udarna skupina ljudi trenutno te od njih i dolazi najveći odaziv. Što po meni nije dobro.

Bez takvog servisa masa igra ne bi ni postojala.

Streamer kojeg ti ownaš s 8h tjedno ili je neuspješan streamer (10 ljudi ga gleda, karikiram) ili nije dobar u igranju te/svih igara. Nisu svi streameri dobri gamer, neki imaju karizmu, neki zabavljaju, neki trollaju itd.

Streamer koji je poznat po svom gameplayu, teško ga je ownati. Može i on imati loš dan, naravno, ili je moguće da si ti stvarno dobar (ne odbacujem tu tezu), ali eto, zamisli da jedan Shroud dođe u nekakav competitive game.
To je streamer kojega ne može gotovo nitko ownati ni s tisuće sati igranja.

Ali ta cijela ludorija oko streamanja me iskreno iznenadila kada sam prisustvovao otvorenju lokalne igraonice u VŽ, gdje mi je frend otvara igraonicu. I gosti su bili 2 Fortnite streamera, navodno uspješni u tome. Jedan je doslovce odrastao 2km od mene, znam lika iz viđenja ali ga nisam vidio 10 godina te nisam ni znao da je stramer i dobar igrač Fornitea a drugi je bio nekakav ultra poznati lik za kojega nikada nisam čuo. Išao sam tamo kao frend/gost na otvorenju, popio cugu s društvom i otišao. Klinaca je bilo 300. Igraonica je velika nekakvih 120 kvadrata, klinci su stajali vani u redu 50m da uđu i samo vide ta 2 klauna. Ne da sam bio najstariji, nego sam bio 10 godina stariji od sljedećeg najatarijeg.

I iskreno, gledao sam kako igraju ti 2, nikada u životu to nisam vidio u živo, iskreno...

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 28.10.2020. u 14:09.
Mommistake je offline   Reply With Quote